Hol legyen a budapesti olimpia?

2008.09.12. 08:40
84 hozzászólás

Olajmezőt találtak az Alföldön? Aranybánya nyílt a Bakonyban? Lobbizórobotot fejlesztettek ki a Műegyetemen? Nem tudunk róla, ennek ellenére a héten a sajtó elkezdett foglalkozni azzal, hogy hol is legyen a budapesti olimpia helyszíne. Most egy picit felejtsük el, hogy láttuk a pekingi olimpia épületeit, meg a londoni terveit. És azt is, hogy hallottuk, a britek már most nyavalyognak, hogy kevés lesz a pénzük (!) és az idejük, ezért a nagyszabású terveket kicsit egyszerűsítik. (Amúgy a kedvenc látványtervem a londoni olimpia honlapján az MTB-pálya. Na az tuti megépül időre.) Szóval tegyük fel, hogy pénzünk mint a pelyva és elnyertük a rendezés jogát. Hova építkezzünk?

A REsource cikke három helyszínt jelöl meg. Lássuk először ezeket.

Duna menti olimpia
A cikk szerint ez "a Csepel sziget és környéke, valamint a Puskás Ferenc stadion és környéke". (Hogy ez miért Duna mentibb, mint a többi terv azt nem tudom. Mindenesetre a Csepel-sziget az igazi jolly joker városfejlesztési helyszín, akár felhőkarcoló-építésről, akár kormányzati negyedről van szó. Igaz, ami igaz, tényleg kár lenne ezt a remek területet hagyni, hogy belakóparkosodjék.)

Városmegújítás olimpiája
"A Csepel sziget északi részét és a Puskás Ferenc stadion környékét emelné ki, de az aquincumi zóna és a dunai szigetek is figyelmet kapnának."

Északi olimpiai park
"Az M0-M3-as csomópontja és a Békásmegyer - Szentendre közti Duna menti sáv kapna központi szerepet"

És Önök szerint? Vonjuk be a Hungexpót? A Kincsem-parkot? Az ügetőpályát? (Ja nem, oda épült egy bazi nagy pláza...) Lágymányosi-öböl? Dél-pesti Dunapart? Nyugati pályaudvar? Hungaroring? Gödöllő? Várjuk a legelképesztőbb tippeket is!

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!