Gigantikus üveg-acél Elvis-parókát építenek a Corvin Áruházra. Vagy nem

2008.09.25. 07:05

Azt hiszem valami kozmikus Google-árnyékba kerültünk, esetleg bojkottál minket a Nagy Testvér. Mindenesetre, bár magunk sem hisszük, egyre másra botlunk bele olyan honlapokba, amelyekre hiába keresünk rá, sehol senki nem ír róluk, nem hivatkoznak rájuk. Pedig esetleg marha érdekesek. Itt van például a Corvin Tagging. Az egész egy kreatív, reklámcélú közvélemény-kutatásnak tűnik. Még pedig arról, hogy mit szólnának a budapesti polgárok, ha leszednék a randa alumíniumburkolatot a Corvin Áruházról, szépen kifehérítenék, mint amilyen régen volt, viszont cserébe egy bazi nagy ellenzős-füles üveg-acél sapkát nyomnának a fejébe.

(Bár ahogy egyre többet nézem, bizonyos szögekből mindinkább Elvis Presley-re hajaz a kövér korszakból: két barkó + az elől belőtt háré. Még egy "elvis" sincs az asszociációk közt a honlapon, ha megjelenik, az tuti az Urbanista érdeme.)

Én bevallom, hosszú másodperceket gondolkodtam, hogy mit is látok a képen, míg végül a mellette levő jellegtelen (bár ezek szerint mégsem annyira jellegtelen) kórházépület adott támpontot. Felhívnám azok figyelmét, akik szeretnék maguk elé képzelni a jövő Blaha Lujza terét, hogy ne feledkezzenek meg róla: a mellette levő kocka helyére lelki szemeikkel vetítsék oda az Europeum épületét is! Amúgy az nem derül ki a honlapról, hogy mégis mi ez, egy komoly előkészítés utáni terv vagy csak egy dizájner öncélú honlapocskája. Se kontakt, se egy név, se semmi. Mindenesetre nagyon érdekes.

 

A városos-építészes honlapoknak meg az Isten tarsa meg a jó szokását, hogy nálunk szeretnek debütálni.