Luxuspanel: egy bizarrul izgató fogalom az ingatlanhirdetésekben

2008.09.29. 10:00

Mindig is izgatott, milyen lehet egy luxuspanel. Pezsgőfürdő a babakocsi-tárolóban?  Bungee jumping a szemétledobóban? Az ajtó elé kitett cipőket kipucolja a közös képviselő? Vagy esetleg ő a liftes fiú?

Aztán két-három éve láttam egyet. Az így hirdetett lakás egy viszonylag emberléptékű zöldövezeti társasházban volt, egy szokásos panelkecóhoz képest viszonylag tágas belső térrel. Volt benne sok stukkó, meg légkondi és rejtett világítások. Körülbelül ugyanazt tudta, mint egy nem panel, de nem is luxuslakás. Azóta sem tudom pontosan, hogy akkor ez a fogalom most mit is takar. Nézzük meg mondjuk ezt a luxuspanelnek hirdetett lakást, ahol az extrák, idézem:

"klíma, amerikai konyha, étkező, zöldterület, erkély, reluxa, jó beosztású, jó közlekedés, kaputelefon, riasztó". Vagy itt van ez a másik: "új radiátorok, új nyílászárók, hat ponton záródó bejárati ajtó, igényes konyhabútor, burkolatok, szaniterek, törülközőszárítós radiátor stb.".

Azért a luxus ennél egy kicsit többet sejtet. Szerintem az "igényesnek eladóhoz" hasonlóan a luxuspanel csak azt jelenti, hogy drága. Bár van ahol dupla csavar van a megfogalmazásban: "Luxus panel, panel áron, igényeseknek!" Na ezt fejtsük meg! Most akkor ez drága vagy sem?

(Megjegyzem ez a második lakáshirdetés a mintapéldánya annak, hogy milyen fényképekkel ne próbáljuk eladni a lakásunkat: pl vécéfotó - ráadásul felhajtott fedéllel; rumli a konyhában; valamint teljesen semmitmondó részletek, helyenként vécével (kis kép), helyenként más vizesblokkelemekkel.)

Amúgy járt már valaki valódi luxuspanelben? Esetleg vett vagy adott el már ilyet? Vagy tudja valaki, hogy ez a fogalom mit is takar? Ja és nagyon érdekelne egy panel családi ház is minket! Aki tud ilyet, jelezze!