Budapest mint Star Wars-díszlet. Melyik épületünk szerepelhet a Csillagok háborújában?

2008.10.08. 07:00

Bár nagyon szeretjük a negyvenes évek fővárosának stílusát, mégis úgy éreztük, itt az ideje valahogy megfékezni a Batman- és horrorrajongók ámokfutását a blogon. Éppen ezért újabb kérdést intézünk a Nemzethez: Önök szerint melyik épületünk szerepelhetne a Csillagok háborújában? Vagyis melyik az a budapesti helyszín/épület, amelyik elött nem nézne ki hülyén egy birodalmi lépegető, vagy amelyikben nyugodtan vívhatna lézerkardpárbajt ifj. Skywalker és Darth Vader?

kxkari31: Le a mélybe
ildikoo: Nemzeti Színház
Csak egy hónapig tündökölhet az új híd

 Soha sem titkoltuk, hogy számunkra mindig is a "lepukkant űrbázis", vagyis a 90-es évek Kökije marad Budapest legscifisebb épülete - beleértve az akkori törzsközönségét is.

De nem kell messzire menni: a 70-es 80-as évek tudományos-fantasztikus hangulatát árasztó hármas metró egyes állomásai is megállnák a helyüket a Halálcsillag belsejében - mondjuk például a Határ úti. De akár a felújított kettesről is találni ilyen fotókat (hogy a négyes alagútjáról ne is beszéljünk).

A nyitóképül választott Papp László Sportaréna szerintünk kihagyhatatlan, és a Nemzeti Színház is esélyes egy kivilágított csillagromboló szerepére. Ja és a nemrégiben átadott Megyeri-hídról se feledkezzünk meg!

És Önök szerint kedves Urbanista-olvasók melyik Budapest "legstarwarsosabb" helyszíne vagy épülete? Várjuk a legelképesztőbb ötleteket is - meg persze a tippeket, hogy milyen jelenetet képzelnek el az adott helyre!