Mitől lehet szebb egy panelház? Például a cseréptetőtől

2008.10.26. 08:13

Mivel dobhatjuk fel egy panelház látványát? Szigeteléskori színezéssel, változatos erkélybeépítésekkel, ipari robbanóanyaggal vagy cseréptetővel? Lássuk először az utóbbit. Kérdés persze, hogy szép-e a cseréptető panelházon, vagy olyan, mint majolika a Rendőrpalotán, napelem a Halászbástyán. A képen látható soroksári modellen ráadásul farácsos erkély is van. De szerintem egyáltalán nem rossz, sőt. Ha tényleg létezik luxuspanel, akkor biztos ilyenben van.

A cseréptetős panelház nem is olyan ritka. A legtöbbet a III. és a IV. kerületben találjuk, de a hirdetnek a IX.-ben, a XIII.-ban, a XIV.-ben és a XXIII.-ban is. Aki Kecskeméten, Szegeden, vagy Pécsett akar cseréptetős panelba költözni, az is találhat kedvére valót.

A sátortető persze nem csak városképi szempontból üdítő jelenség, de úgy mellékesen lakni is lehet benne. A legtöbb belső kétszintes panellakás-hirdetés legfelső szintet + tetőteret takar. (Mint például ez a ferencvárosi, itt a képen.)

Egyébként meg nincs minden paneltető beépítve. Lehet kapni oylan negyedik emeleti lakást, ahol csak lehetőség van a fölüttük levő padlástér megvásárlására. Ez egyrészt megnyugtató a jövő szempontjából, másrészt nyáron sem kell fürdőruhában ülniük a vasárnapi ebédnél, mint némely lapostetős legfelső szintjén.

Ami az árat illeti, nehéz felmérni, mennyit is dob rajta a tető. Mondjuk viszonylag kevéssel fizetnék többet azért, hogy tudjam két-három emelettel feljebb egy cseréptető van a fejem felett. Viszont ha a szomszéd házak is ilyenek, az már barátságos kinézetű környéket jelent, amiért szívesen fizet többet a vásárló. (Ez itt például kilátás egy Bőröndös utcai cseréptetősből.)

 

Bár nem tartozik szororsan a témához, de egy III. kerületi cseréptetős házban van a legszebb panellakás, amit mostanában hirdetésekben találtunk. Na persze lehet, hogy csak a legszebben fotózott (nevezzük mondjuk monitorszépnek), bár a paraméterei sem rosszak. Ha valaki tud klasszabbat, írja meg!