Hova költözzön a Vidámpark?

2008.11.18. 09:19

sero: vidámpark 4Mi is nagy lelkesedéssel, meg egy rövid szösszenettel fogadtuk a hírt, hogy a Vidámparkot elfoglalja az Állatkert, és a Szellemvasútban tevék ijedeznek majd, a Hullámvasúton meg pingvinek cikáznak. Az viszont senkinek nem jutott eszébe, hogy hova költözik a Vidámpark - kivéve anickmarfoglalt olvasónkat. Gyorsan megkérdeztük hát a Fővárost, ahonnan meglepően gyorsan megkaptuk a választ:

Az Állatkert bővítése egyelőre még csak egy javaslat. Konkrét döntés még nem született így a részletek sincsenek még kidolgozva, ezért azt se lehet megmondani, hogy ha a javaslat megvalósul a Vidámpark hová költözne.

Mi azonban természetesen eljátszottunk a gondolattal...

A költözést természetesen nem kell szó szerint venni, mert ami műemlék (konkrétan: a száz éves körhinta, a barlangvasút, a céllövölde hátfala, a régi hullámvasút és a mesecsónak, sőt a dodgem is (!), vagyis minden XX. század első évtizedeiből származó építmény) az marad. A többi viszont gagyibb, mint egy vállalati mikulásünnepség, szóval azokat meg nem érdemes áttelepíteni.

Tehát az első kérdés az az, hogy kell-e egyáltalán a népnek új Vidámpark?

A második, hogy milyen legyen? (Valami tematikus magyaros, betyáros, törökverős amire átruccannak a szomszédból is, vagy csak legyen egyszerűen nagyon korszerű?)

A harmadik, hogy mégis hol legyen? Leginkább észszerűnek valamilyen városszéli hely tűnik, esetleg az agglomeráció. Talán az sem lenne baj, ha valami bevásárlótelep szomszédságát dobnák fel vele. (A Campona Tropicariuma például Magyarország második leglátogatottabb állatkertje!) Esetleg épüljön rá egy budapest környéki aquaparkra?

Várjuk tehát a legelképesztőbb tematika- és helyszínjavaslatokat! (Mondjuk egy politikusvidámpark a Kossuth térre tervezett játszótér helyett szerintem világsiker lenne. Bástya elvtárs óta ennek úgyis szép hagyománya van: célbadobás, szellemvasút, hinta stb. Az összes napilap publicisztája a nyálát csorgatná örömében az élő allegóriagyüjteményért!)