Milyen közterület a kioszk, a zsilip, a lakótömb? És mit találni ezeken a helyeken?

2009.01.02. 14:00

Van-e még kioszk elnevezésű közterület, és ha igen mi köze van a szexhez? Nagyjából ebben a kérdésben tömöríthető össze a B-oldalas Nosferato Urbanistának címzett nagyívű levele, melyben nagyapja feleségének gyermekkori szamárköhögésétől (akárcsak múltkor, most is) eljut a pornófilmforgatásig. Aki ismer még a kioszknál, emlékútnál, lakótömbnél és zsilipnél is cifrább közterületeket, az írja meg. Akit pedig érdekel a II. kerületben a Guggerhegyi kioszk, az olvasson tovább!

Hi

1-2 hónapja Katatones blogjában merült fel a legrövidebb-, majd a leghosszabb bp-i közterületnév. Akkor írtam be, hogy az egy dolog, hogy köz, meg lépcső, meg lejtő (meg Ferihegyi repülőtérre vezető út), de vannak olyan extremitások is, mint az emlékút, a lakótömb, a zsilip és a KIOSZK. Azt mondja Kata, hol van ilyen, hogy kioszk?

Átnéztem a térképkeresőket, és kiadta, hogy a II. kerületben van a Guggerhegyi kioszk. Kellemes hely, mint kiderült nagyapám feleségének gyerekkorában szamárköhögése volt, és akkor az ő nagypapája vett ott nekik egy nyaralót. A jelenlévők lelkivilágát szem előtt tartva nem akartam azt mondani, hogy ha van kedve, cseréljünk nagyapát, de szépen belenyúlt. Most sem akarom ezt mondani, pláne, mivel felmenőim tele vannak PDA-val meg tablet PC-vel 80 évesen, és egész nap interneteznek. A Guggerhegyre menet minden nap a kaja helyett a gyerek került a szatyorba, mert nem tudott volna felgyalogolni, de a levegő... az jó volt. Aztán a háború előtt eladták, és jól berakták az árát a bankba, akkor látták utoljára.

Na ez a környék azóta beépült, csodák vannak, például: www.villanegyed.hu/kinal.php Nekem ezzel az épülettel pl. semmi bajom, belül kicsit Disneyland, de ha az alapanyagot nézem, a ház formája, belül a boltívek, meg a telek, szép dolgokat lehet beleálmodni. És sem szidom, mert egyáltalán nem voltak rosszak azok a pornófilmek, amiket ennek zegzugaiban "b*tak össze" a válogatott publikumnak.