Közös előszoba a szomszéddal: a gellérthegyi Wallenberg-villa szobáiból drága lakások lettek

2009.05.02. 09:00

H.P.L. a Hülye Kutya bloggere egy különös lakás leírását küldte el az Urbanistának, majd ráadásként egy klassz leírást a Gellérthegy lakóiról. Mint első levelében írja:

És mi kerül egy Gellért-hegyi 24m2-es lakásban eredetileg 15,9 millióba? Nemrég vitték le a jelenlegi árra. Hihetetlen hogy hányan várnak egy berepülő hülyére….
Ne tévesszen meg senkit, az első kép a valamikori villaház „előszobája”…

gellertlakas

 

Klassz, mert akkor van olyan változata a hirdetésnek, ahol a feltöltött három képből egy sem a lakást ábrázolja. Kíváncsi voltam a részletekre, H.P.L. megírta, hogy az előszoba osztatlan közös tulajdon és úgy alakult ki, hogy

Ez a valamikori Wallenberg villa Hallja. Az egykori szobákból lettek leválasztva lakások. Kinek mi jutott. Direkt elmentem megnézni.

A gellérten egyébként irreális árakat tudnak kitalálni az emberek. Ott élek 3 éve, és csak nézek, miket tud produkálni az emberi elme. A környékről tudni kell, hogy rövid őrmezei pályafutásom alatt nem találkoztam annyi „proli-like” viselkedésmintával mint itt.

Kékbugyi Corollát habosan mossa a villa előtti utcán. Reggelente a kivénhedt Leonbergi kutyáját szarni szalasztó öregasszony ( hatalmasat tud produkálni egy Leonbergi, egy kábé levesestálnyi).

Rányomja a környékre a bélyeget persze az 50-es évek őrült államosítása. Az akkor itt lakáshoz jutó párthűek, vagy csak szegény proletárok mára már világosan képtelenek a társasházak rendben tartására. Állaguk nagyon leromlott. Így bár nehéz szívvel, de akinek egy kis sütnivalója van eladja. Realitásérzékük legalább is megkérdőjelezhető.