Piarista fejlesztés. A Kalazanci Szent Józsefről elnevezett irodaházban csúszda is szolgálja majd a dolgozók kényelmét

2009.09.06. 18:12
1 fejlec1[1]

 

Irodai csúszdát ugyan már láttam képen (például a Google svájci irodájában van egy), de nem gondoltam, hogy Magyarországon egy Kalazanci Szent Józsefről elnevezett intézményben jelenik majd meg. (Ha valaki tud más hazai előfordulásról, kommentelje.) A névválasztás (CDO vagyis Calasanz Downtown Offices) nem véletlen, hiszen ez a piaristák épülete, ahol az iskolai hasznosítás mellé egy kis üzleti is belefér: a tetőn irodaházat, a földszinten presztízsmárkák boltjait alakítják ki.

Ez utóbbit kifejezetten üdvözölni tudom - mármint ha boltok nyílnak a Belváros utcaszintjén, pláne ott ahol amúgy is Budapest főterének kellene elterülnie. Más kérdés, hogy találnak-e majd ilyeneket, akik a szomszédos Váci (meg a közeli Fashion Street, Vörösmarty tér, meg a kiépülő Új főutca helyett ezt választják.) Mindettől függetlenül nekem tetszik az elképzelés, főleg az tornyocskában elhelyezkedő panorámatárgyaló (hogy kívülről milyen, az már egy másik kérdés). Az irodaszinteket mindenesetre alighanem ki tudják majd adni ilyen környezetben.

cdo
cdo
cdo
cdo

 

Még több fotó a cdo.hu galériájában. Egy részletes leírás alaprajzokkal, térképpel és bérelhető területekkel ebben a pdf-ben. [Tipp: Sadia]