A VI. kerületnek elege van a bringásokból, az autósokból és a szomszédokból

2009.09.18. 14:41

Verók István, terézvárosi polgármester kiakadt a szép csendes kerületben haladó autósokra, kerékpárosokra valamint a szomszédaira. Kívánságlistáján amúgy logikus kérések vannak, de így peticiószerűen a Fővárosnak elküldve elég furán hat a kezdeményezés.:

1. A főváros készítsen olyan új közlekedési koncepciót, amelyben a közösségi -, gyalogos-, kerékpáros- és autós közlekedés összehangolásra kerül.

2. A főváros kezdje meg az 56-osok tere alá tervezett hatalmas mélygarázs megépítését a VI. kerületre zúduló gépkocsiforgalom csökkentése érdekében.

3. Budapest belvárosában a jövőben a sétálóutcák és autómentes területek kijelölése és kialakítása összehangoltan történjen a kerületek között.

4. A budapesti általános iskolákba vezessük be az ingyenes és egyben kötelező KRESZ oktatást. Ezt követően - a kerékpáros közlekedés elterjedésének támogatása mellett – fokozottabban tartassák be a közlekedési szabályokat a biciklistákkal is.

5. 14 éven felül legyen kötelező a KRESZ vizsga, és legyenek azonosíthatóak a kerékpárok.

6. A BKV és a különböző városnézésre szakosodott cégek erősen környezetszennyező buszai helyett csak modern, alacsony szennyezőanyag-kibocsátású buszok közlekedhessenek a belvárosban.

(Via: ingatlanmagazin)