Egyszer csak meglátta egy hirdetésen a saját kertje fényképét

2009.10.02. 18:19

A tegnapi atomerőműves hirdetéshez jó pár hozzászólás született, köztük nem is egy hasonló átverős tapasztalatokról. Lássuk sorra a legdurvábbakat. Bemelegítésnek egy "gyár", aztán két kertes sztori: amikor egy lakáshoz próbálták eladni ugyanazt a kertet, na meg amikor a kedves olvasó felfedezte, hogy egy soha nem látott ház mellé árulják az udvarát.

Tehetetlen Dodó: Hasonlóan jártunk 12 évvel ezelőtt Rákospalotán. Az Anyácska utcában hirdettek egy házat, az eladó a telefonban elmondta, hogy nyugodt kis utca, kevés forgalommal, mert a fele zsákutca (ez így is volt), a telek végében pedig a Szilas-patak fut. Ez is így volt. Egyetlen dolgot felejtett elközölni az illető: hogy a patak túlsó partján egy marha nagy gyár van, vagy 10 méterre a kert végétől van a kerítése. (Nem akkora, mint egy atomerőmű, de azért rendes, marha nagy létesítmény (ma is megvan, nemrég jártam arra).
Nem tudom, mire bazíroznak az ilyen emberek, azt hiszik tán, hogy a vevőnek ez nem tűnik fel?

 

Donor: Én is kinéztem egy tök jó házat, nagy telekkel, szép kerttel, alaprajzzal...aztán nézem hogy egy héttel ezelőtt egy másik házhoz pontosan ugyan azt a kertet fotózták ugyan akkora telekkel, de az alaprajz egészen más.

Kiderült hogy családi házra felhúzott még egy szintet, és a két lakást egy kerttel árulja, csak ez valahogy nem derült ki a hirdetésekből, hogy a telek és a ház nem kizárolagos.

Azzal védekezett hogy megvehetem mindkettőt...na persze, csak úgy dupla annyiba lenne mint egy rendes ház ugyan ilyen paraméterekkel csak rendes leosztással.

 

elemes2: ja, velünk meg az esett meg, hogy a pósta melletti ingatlanos kirakatában egyszercsak meglátom a kertem fényképét, hogy eladó. tudnék róla, ha így lenne, megnézem jobban, a helyrajzi szám nem egyezik, az utca sem, meg a telefon sem, de azért bemegyek, megkérdezem.

ja igen, a fotós kolléga nem találta meg a hirdető által megadott címet, de lefotózott egy hasonló fekvésű és méretű kertet.

hát bakker.