Ez lett az év háza 2009-ben

2009.10.08. 07:58
Év háza 2009 - fotó: epiteszforum.hu

Ez a horányi nyaraló lett az év háza 2009-ben. Az Építészfórumon (ahol egy csomó fotó is van róla), azt írják Selényi György házáról:

A kétlakásos nyaraló épület tiszta alaprajzi szerkesztésével - melyben felfedezhetők a Szentendrei-sziget nyaralóinak hagyományai - reflektál környezetére. A két épületegység között kialakított átrium, a vízre tájolt teraszok, természetes hűtést, szellőzést biztosítanak a tereknek. Az egyszerű kubusok, a telken racionálisan elhelyezett épület magától értetődő, egymással és környezetével harmóniát teremt.

Nekem tetszik, mert nagy hagyományőrző vagyok és a korai modernt is nagyon szeretem. (A legbárgyúbb sztorijú Poirot-t is élvezettel nézem végig a díszletekért. Na meg a kellékekért! Ja és a pompás színészi játék miatt - vö. mit adtak nekünk a rómaiak.) De azért gyerekek ez kicsit olyan, mintha száz éve egy neoreneszánsz villa lett volna az év háza.

Ami engem egyáltalán nem zavarna. Nem kell folyton újat alkotni (ez valami betegség), de akkor meg ne legyen ciki hagyományosat. Remélem a folyton csak modernért lelkesedőknek is leesik, hogy ez egy régimódi ház. De persze nem ettől - hanem ezzel együtt - jó.

További díjazottak, képek, miegymás az Építészfórumon.