Csömörön a helyzet változatlan. Az M0 véderdője ugyanolyan csenevész, mint tavaly volt

2009.10.24. 09:07

Csömöri hídavatás2Kevés médium engedheti magának, hogy kiküldött tudósítót tartson egzotikus településeken, ezért nagy szerencse, hogy Csiró Géza, szálkablogger, folyton küldi jelentéseit Csömörről. A községet az M0 választja el Budapesttől és egy hírhedté vált alumíniumhíd köti össze azzal. Mint arról, mi is írtunk, egy hete demonstrációt tartottak "civil hídavatás" néven. Hogy hogy sikerült?

Szija!

Na megvolt a mutatvány. Tiszteletét tette a XVI. kerületi polgármester és az alpolgármesterek is, a csömöri prominens emberek viszont inkább meccset néztek otthon.
Elültettük a fákat.

csá

csg

Írta röviden. Hogy lesz-e foganatja, azt nem tudni. A gondjuk ugyanaz:

  • elmaradt vagy hiányos környezetvédelmi beruházások
  • Bp.–Csömör közötti gyalogos, kerékpáros és kerekesszékes közlekedés megoldatlansága miatt.

Mint elmondták "az építtetők egy luxus hidat építettek nekünk a puszta közepébe, amit az itt lakók köszönnek szépen, ezennel át is veszik, de szeretnék, ha az emberek egészségét és nyugalmát védő környezetvédelmi beruházások is elkészülnének végre.” A híd felavatása és a szalag átvágása után átmentek a csömöri oldalra is elültetni egy fát, ahogy ők képzelik a véderdőt.

Annak idején az Urbanistán is szó volt a röhejes, semmiféle előírásnak meg nem felelő "véderdőről". A helyzet azóta semmit nem változott, mint az alábbi képeken is látható:

Véderdő az M0-snál3
Véderdő az M0-snál2
Véderdő az M0-snál