Irodaházat építenek az iskola udvarára - hírek

2009.11.09. 10:50
2 hozzászólás

Nádor utca fotó: helyitéma.huMegújult Lipótváros önkoris térképe. Pár kattintással minden épületről van valami infó onnantól kezdve, hogy védett-e, meg lehet-e emeletet ráépíteni, egészen odáig, hogy mi a beceneve, meg hogy néz ki.

A Király utca 15. lakói megegyezést keresnek a kerület vezetésével. A bérlők nagyobbik hányada évekkel ezelőtt perelte be az önkormányzatot, mert az tudtukon kívül értékesítette az ingatlant.

A Nádor utca 6. szám alatti házban élő lakók nagy része megvenné önkormányzati bérleményét, ám a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal (KÖH) csak akkor engedélyezi az értékesítést, ha az önkormányzat előtte teljes körűen felújítja a műemlék épületet. Róka fogta csuka.

A Móra Ferenc Könyvkiadó székháza épülhet fel azon a 810 négyzetméteres XI. kerületi ingatlanon, amely korábban a Bocskai úti Általános Iskola játszó-pihenő kertje volt.

[+tippek: Sadia]

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?