Lesz-e aquapark Kőbányán? Miket bontanak Józsefvárosban? Mi van az Allee-val? - kérdések hétvégére

2009.11.28. 15:35
6 hozzászólás

Íme egy újabb csokorra való, Urbanistához érkezett, megválaszolásra váró kérdés:

Sadia: Ezekről az üres telkekről illetve házbontásokról tudsz valamit?

Dezső: Olvastam a blogon a Bérc u-i Vida villáról és eszembe jutott, hogy nagyon régóta érdekelne, ki építette és ki lakott a Bérc u. másik felén magasodó, tornyos, várszerű, piros téglás villában. Tudtok erről valamit?

tengereczki: tud valaki érdemi infót azzal kapcsolatban, hogy állítólag nemrég termálvizet találtak a kőbányai sportligetnél, az egészet aquaparkká akarják megcsinálni? viszont neten szinte semmit nem találok róla...

Az uccsó kérdés nem kérdés, de mivel nyakig ülök egy rakás más munkában, nem volt időm utánajárni. Eredetileg az lett volna a tervem, hogy csinálok egy jó kis összeállítást az Alleeról, a megjelent blogposztokból, kommentekből, indafotós képekből, levelekből összeollózva, de sajnos nem került sor rá. Egy levelet azért idemásolok.

Csandi: nem tudom, mennyire asztalotok egy oknyomozás építészet ügyben. Az újonnan megépült és átadott Alleeről van szó, ahol a napokban egymás után két szénmonoxid-mérgezéses eset is történt.
A közvetlen szomszédságában lakom, a házunkban lévő kisbolt az ott dolgozó munkásokkal volt tele az egész építkezés alatt. Már akkoriban is keringtek a hírek többfelől a csapnivaló kivitelezésről, az épület repedő tartópilléreiről. (Az alapokat télen rakták, állítólag silány munkával, az anyagok kilopásával). Az átadás előtti napokban a tető beázott, az áruszállító lehajtója a hírek szerint használhatatlan volt, aminek következtében a Váli utca felől voltak kénytelenek a boltok egy részébe bepakolni (ezt viszont volt szerencsénk "végigélvezni") - eltussolták. A sétányon már most repednek, mozognak és több helyütt megsüllyedtek a dísztéglák (naponta újabb részeken cserélik) - ez saját tapasztalat. Az üzletek berendezésekor, a világítótestek felszerelésénél volt olyan eset a munkások elbeszélése alapján, hogy leszakadt az álmennyezet (nem bírta el a világítótesteket).
Egy biztonsági szakember szerint az üzletek nagy része életveszélyes.
Nem tudom, mi igaz a dolgokból, mi pletyka, de egy utánajárást, ha tudtok, megérne a dolog, már csak az odalátogatók biztonsága érdekében is, a környéken lakók nagyon várták már az Interspar megnyitását, de a két mérgezéses eset után valószínűleg sokan távol maradnak tőle..

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?