Zebrafutás a Rákóczin. Civilek tiltakoznak a túl rövid zöldjelzés miatt

2009.12.03. 17:16

Gaben17: Élet az élettelen városbanHogy a budapesti zebrák többségén nem lehet időben átkelni, az szinte már közhely. Mondjuk életerős, kisportolt, kipihent férfiemberek, ha egy kicsit összeszedik magukat, akkor szinte már-már időben át tudnak haladni, de kerekesszékesnek, bicegőnek, babakocsisnak vagy kisgyereket kézen fogva közlekedőnek esélye sincs. Ráadásul pont ők azok, akik amúgy se nagyon (vagy nem egy könnyen) vehetik igénybe az aluljárókat. Direkt lassan átbotorkálós akció már volt egyszer a Bajcsyn a Radikális Gyalogosok (Ragya) részéről, a holnapi az békésebb és sportosabb lesz.

Van ugyanis a Rákóczi úton keresztbe egy lámpás gyalogátkelőhely, ahol számomra nagyon szimpatikusan van egy visszaszámláló is, amely mutatja, hány másodperce van még hátra a zöldből. Az kevésbé szimpatikus, hogy ez 10-zel indul, vagyis arra hívja fel a lassabbak figyelmét, hogy "esélyetek sincs, meg se próbáljátok".

Na már most, akinek van kedve a Rákóczi úti friss levegőn futkosni, az csatlakozzék a Budapest Korzósokhoz:

Csoportunk figyelemfelhívás céllal december 4-én, pénteken délután 14:30-tól 10 lámpaváltáson keresztül zajló futóversenyt hirdet az említett zebrán átkelni vágyók számára. Várunk minden érdeklődőt a Puskin-Rákóczi utca sarkon, gyülekező 14:15-től. Nevezz be te is a futásra vagy gyere el a szurkolótábort erősíteni, hisz lássuk be, hogy jelenleg sajnos szinte minden egyes gyalogosnak jól esne a drukkolás.

Akciónkat nem az autósok ellen hoztuk létre, hanem egy a közlekedésben résztvevő minden csoportot figyelembe vevő rendszer érdekében, hogy köztereink a közösség minden tagja számára használhatóbbá, élvezhetőbbé válhassanak. 

[Tipp: Judit a Palotanegyedből. Kösz! Fotó: Gaben17]