Szálloda-irodaház komplexum épülhet a Finta tervezte Hotel Volga helyén. Az arra kiírt pályázatot is Finta nyerte meg

2010.01.06. 10:20
108 hozzászólás
Finta

 

Emlékeztek még a Hotel Volgára? Az Index néhány éve szavazós játékot indított, ahol Finta József tíz épületét, és ugyanennyi rendszerváltás óta emelt budapesti épületet lehetett pontozni 0-10-ig. A Hotel Ibis-szé nemesedett nevű szálló a legrosszabb helyen végzett. Íme az eredmény:

A házanként leadott 8000-8500 szavazat alapján nemcsak Finta József, de a teljes bemutatott mezőny messze leggyengébb versenyzője a Dózsa György út és Váci út kereszteződésében álló egykori Volga szálló a maga 1,5/10-es osztályzatával. Elég, ha annyit mondunk, hogy még a Mammutok is kétszer ilyen jó jegyet kaptak. De hát nem is annyira meglepő, hogy a panel nyílt apoteózisára nem vevő a közönség.

Hotel Volga
                  // Fotó: Földes András - Szily László, (c) 1999-2010 Index.hu

 

Mindez most kétszeresen is aktuális lett. Egyrészt mert tervbe vették a hotel esetleges lebontását, hogy a helyére egy hotel-irodaház komplexumot építsenek. Másrészt mert a pályázatot, melyre öt irodát hívtak meg ismét Finta irodája nyerte el. A pályaművektől képek és leírások az Építészfórumon vannak, ide csak egy-egy távlati képet pakolok, akiket a részletek és további látványtervek érdekelnek, azok kattintsanak a nevekre. Zárójelben az Urbanistától kapott helyezés - persze csak járókelő szempontból.

I. díj: Finta és Társai Építész Stúdió Kft. (3.)

Finta

 

II. díj:  Mérték Építész Stúdió Kft. (2.)

Mérték

 

Rangsorolás nélküli megvételben részesült: KÖZTI Zrt. (5.)

Közti

 

Rangsorolás nélküli megvételben részesült: Fernezelyi Basa Iroda Építész Kft. (1.)

Fernezelyi Basa

 

Díjazásban nem részesült: Vadász és Társai Építőművész Kft. (5.)

Vadász

 

Érdemes megemlíteni, hogy az épülettel szemben álló (a látványtervekről "lefele" kilógó) Capital Square irodaházat szintén a Finta Stúdió tervezte.

Frissítve: mint arra több kommentelő, valamint (tényleg szokatlan udvariassággal és kedvességel) a Accor-Pannonia Hotels Zrt. is figyelmeztetett, nem egyfunkciós irodaház épül a szálló helyére, hanem egy szálloda-irodaház komplexum. Már ha épül, mert mindez természetesen még csak terv... Elnézést a pontatlanságért, javítottam.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?