Nagy ingatlaneladásokra készül a főváros

2010.01.07. 09:54

Duna-parti telkek, műemlék kastélyok, rózsadombi és belbudai iskolák tulajdonjogát pályáztatja meg idén a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt., amelyek értékesítésétől több mint ötmilliárd forintnyi árbevételt remélnek. - írja a mai Napi Gazdaság.

A "tulajdonjog megpályáztatása" magyarul eladást jelent természetesen. Persze azért nem olyan sokkoló a dolog, hiszen az ingatlanok többségét már egy ideje próbálják elsózni. Ilyen például a Flórián üzletközpont, amelyet eddig már háromszor kínáltak eladásra (és amelyről a fene sem gondolta volna korábban, hogy önkormányzati tulajdonban van). A Napi Gazdaság szerint

"Az idei portfólió különlegességei közé tartozik két iskola, a II. kerületi Jurányi utcai közgazdasági szakközépiskola és egy Szépvölgyi úti műszaki szakközépiskola, amelyekre 813, illetve 459 millió forinttól lehet majd pályázni. 2010-ben várhatóan vevőt keresnek több, közvetlen vízparti, Hajógyári-szigeti telekre is"

Ez utóbbiról már korábban is volt szó. Ám ami igazán meghökkentő, hogy Budapest két balatoni kastély eladását is tervezi: Szőlősgyörökön és Kéthelyen.