Utcanevekkel üzenünk a földönkívülieknek? - a hét kérdései

2010.01.17. 15:31

Ismét olvasók válaszolhatják meg az olvasók kérdéseit (van köztük pár igen régen feltett, ezer bocs a csúszásért)

Retekblog (Csak a szépre!): A Hold utcai volt Postatakarékpénztár előtt (körül) miért van még mindig az a fából készült "tákolmány"? Hullik a Zsolnay, vagy más okból? Egyszerűen nem emlékszem, hogy az ne lett volna ott.

Pilgram: Hallottam arról, hogy a Rákos-patak vissza lesz "vadítva", tehát újra természetes patak lesz belőle, és nem pedig egy csatorna. (nagyapám még fogdosott folyami rákokat benne...), viszont kézzelfogható dolog nem történt az utóbbi években, pedig egyre több lakóház épül a környékén. Lehet valamit tudni erről?

Pilgram: A Komócsy utcában működött annó a "Csöpögő csárda". Ez a mai Komócsy utca 44 szám alatti társasház helyén volt. Ki tudnál valamit erről deríteni? Bár kb 0% az esély rá, de hátha... Mettől meddig működött, esetleg vmi fotó, bármi.. Köszönöm előre is.

TJ: Tudsz valamit a XVII. kerületben lévő érdekes nevű utcákból (500 - 545. utca és 525. tér) álló városrész történetéről (Pesti út és Helikopter utca között)? Csak nem üzenet a földönkívüli civilizációknak?