Újabb ronda hotel épül Pesten. Tényleg le kell mondani a Hungária körútról?

2010.01.26. 10:48

Új hotelre hívta fel a figyelmemet Nak, az Index és a Nakedeye fotósa:

"láttad már? irtó ronda egy valami lesz az MTK pályával átellenben. igaz hogy amúgy sincsenek ott szép házak, de minek egy ilyet is még oda felhúzni? az azért érdekes, hogy ugyanaz a cég tervezte, mint amelyik az Art'otelt."

A fotósorozatán egy nagyon szürke kaszárnya látható, amely alighanem a befejezés után sem lesz sokkal szívderítőbb.

Ezért persze nem a tervezőket kell hibáztatni! Ők már letettek pár klassz dolgot az asztalra, itt láthatóan nem engedhették szabadon a fantáziájukat. Még csak nem is a hotelláncot, amelyiknek ez az Achat Hotel sorozata nagyjából mindenütt így néz ki Németországban (az Achat Plaza a menőbb változat). Teljesen természetes, hogy egy Aldi, Lidl vagy Penny Market is a lehető legolcsóbb dobozokat rakja le mindenhova, ahol csak lehet, ezzel is lejjebb nyomva árait.

Ami viszont szerintem elgondolkodtató, hogy tényleg ennyire le akarunk mondani a Külső körútról? Ugyanis az oké, hogy jellegtelen dobozokat vagy szürke kaszárnyákat teszek le költség-megtakarítási célból, de csak oda rakhatom le, ahol ezt lehet.

Jelenleg valóban vannak elég ramaty szakaszai (sőt több a ramaty része) a Hungária-körgyűrűnek, még akkor is, ha itt-ott már megjelentek olyan ingatlanok, amelyek feljebb húzhatják a színvonalát. Mindenesetre nem kéne hagyni, hogy ez a körút is egy ilyen külvárosi hipermarket-diszkont-outlet-raktáráruház övezetté alakuljon.