Megszűnik Makovecz Imre építészirodája

2010.01.27. 06:00
111 hozzászólás

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/hu/0/0d/Makovecz-Sevilla.gifMegszűnik Makovecz Imre 1983-ban alapított építészirodája, a Makona.  Az Inforádió riportere épp a római La Sapienza Egyetemen szerzett díszdoktori címe miatt beszélgetett az építésszel, és csak egész véletlenül említette a cégét, amire rögtön jött a válasz, hogy azt bezárták. Mint Makovecz elmondta:

a magyar adójogszabályok szerint a kibocsátott számlák után az áfát és más adót akkor is be kell fizetnie egy cégnek, ha a számla ellenértékét a megrendelő nem fizette ki.

Ha ez kétszer megtörténik egy akkora társasággal, mint a Makona, akkor a cég lehúzhatja a rolót, ugyanis ha nem tud eleget tenni adófizetési kötelezettségének, akkor az APEH zárolja a cég számláját, és minden egyéb bevételre ráteszi a kezét.

A sokszorosan kitüntetett építész keserűen megjegyezte: ilyen sehol sincs a világon, csak Magyarországon, amely szerinte csak azt a célt szolgálja, hogy a magyar vállalkozások megszűnjenek.

Hozzátette: 75 évesen még képes dolgozni, de a cége már a múlté.

Az építész jelenleg egy unitárius templomot tervez, amely a Hargitán épül.

(fotó:wikipedia tipp:@leordec)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?