Mi lesz Budapest legértékesebb telkén? A Clark Ádám téri "Aranyfog" már biztosan nem épül meg

2010.01.27. 12:27
120 hozzászólás
clark http://m.blog.hu/ur/urbanista/image/clarkhotel.jpg

 

http://bit.ly/aDsr1f Egyre inkább úgy néz ki hogy sírni fogunk, mert megvalósul a Clark Ádám téren az utoljára nyilvánosságra került bénaság

- pittyegte a Városképp bloggere a Nol linkjét, ugyanis eldőlt: ez a bal oldali képen látható épület fog megvalósulni Budapest legértékesebb foghíjtelkén. Eddig a jobboldali, "aranyfognak" becézett változat volt a befutó, amelynek ugyan nem voltak ablakai, viszont perszkóppal be volt vetítve minden szobába a látkép. (Ez meg itt a többi tervpályázaton díjazott változat - nem ez volt az egyetlen merész elképzelés).

Nem mondom, a Vár tövében, a Lánchíd budai hídfőjénél elég meredek alkotás lett volna ez a műanyag géppuskafészek, de az is biztos, hogy szenzáció lett volna körülötte, és nagyon sok mindenkinek tetszett volna. (Igaz még többen utálták volna jó ideig.) Ez viszont - a látványterv alpján - senkinek nem fog tetszeni (se nem hagyományörző, se nem bátran ötletes), egyszerűen unalmas. Pedig az építészt, aki jegyzi, szeretem.

Ahogy a Nol cikkjében is említik, gazdaságos lesz. De biztos, hogy ennek kellene lennie a legfontosabb szempontnak Budapest legértékesebb telkén?

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!