Még mindig eladó a vadászaton lelőtt milliárdos kastélya

2010.04.20. 11:41

 

Ezt a kietlen pusztaság közepén álló csömöri kastélyt már korábban is kiszúrtam a neten. (Sőt alighanem ez az, amit úgy hirdettek pár éve, hogy "tíz percre a Hősök terétől".) Végül is modern milliárdosok romantikázó borzalmai közt egész tűrhető ez az épület, bár azt soha nem értettem, hogy ha valakinek sok pénze van és kastélyt szeretne, akkor miért nem újít fel egy meglévőt. Vagy ha valóban egy tápanyaghiányos szántóföld közepére akar építkezni és a nulláról parkot álmodni, akkor miért nem alakít ki egy hozzá méltó nagyságú és színvonalú kertet.

De most nem ezért került elő ismét ez a kastély, hanem mert laspalmas, a Vastagbőr bloggere három linket küldött nekem. Az egyik egy hirdetésé:

Luxus vadászkastély, 1.500 m2-es, a hozzá tartozó 32 hektáros telekingatlanon, sportolásra és horgászásra is alkalmas kis tóval eladó.
A kastély Budapest határában található, 3 km-re a nemzetközi Ferihegyi repülõtértõl, megközelítése a fõvárost elkerülõ, M0-s körgyûrûn lehetséges, a Forma 1-es rendezvényhelyszínnel, a Hungaroringgel 3 km-es út köti össze.

A földterület teljesen be van kerítve; a rajta lévõ, termõ gyümölcsfák vízhálózattal vannak ellátva.
Környezetében üdülõ-területek találhatók. Az ingatlan tengerszint feletti 300 m-en helyezkedik el, egy dombos-lankás területen. Privát repülõgép fogadása is lehetséges a birtokon.

A kastély kiválóan alkalmas rendezvényhelyszínnek, szabadidõ-központnak ill. szálloda-beruházásnak is.


Ár: EUR 4.800.000 + Áfa

A másik egy vadászbaleseté.

A harmadik pedig egy videóé, amely az előző kettőt összeköti:

A videón 2,1 milliárdról van szó, pedig azt még maga az azóta elhunyt tulajdonos mondja, vagyis legalább öt évvel ezelőtti ár. Azóta jócskán esett, most áfástul sem éri el az 1,6-ot.

Amúgy pedig szerintem volt valami bája ezeknek a rendszerváltás utáni első generációs milliárdosoknak (lehet hogy a "régen minden jobb volt" érzés bújt belém?). Talán a kastélyaiknak is lesz valamikor?