Eladják a Párisi Udvart, a déli Klotild-palotát és egy Lajta Béla tervezte házat a Bazilika mellett. Mindháromból hotel lehet

2010.05.14. 13:45
18 hozzászólás

"Pályázati úton kívánja értékesíteni az ötödik kerületi önkormányzat három nagy értékű belvárosi ingatlanát, a déli Klotild-palotát, a Ferenciek terén lévő Párizsi udvart és a Magyar Vendéglátóipari Múzeumnak helyet adó, Szent István tér 15. alatti épületet." - írja a mai Napi Gazdaság.

A napilap úgy értesült, szállodákká alakítanák a három épületet, amelyeket nemzetközi pályázaton hirdetnének meg. A régi pesti szlengben Matildnak is becézett palota északi ikertestvérét a közelmúltban újították fel épp szállodaként. Igaz, a legfrissebb hírek szerint csak 2011 elején nyílik meg Buddha Barként (annak ellenére, hogy az idei legjobb frissen nyíló szállodák közé már bevette a Times). Szakértők szerint azonban mégis van értelme a 4-5 csillagos belvárosi hotelberuházásoknak, mert a piac előbb-utóbb fellendül.

Ami az értékesítést illeti, a Matildnál szerintem jó ötlet, feltéve, hogy áron adják el és a szállodafunkció is illik hozzá (hogy találnak-e vendéget is bele, az már legyen az üzemeltetők baja).

A Párisi Udvarra is ráfér a megújulás, bár a hotelfunkció itt talán nem a legszerencsésebb. Sokkal inkább el tudnék képzelni benne egy olyan luxus plázát, mint amit mostanában Váci1 néven igyekszenek kialakítani a Vörösmarty téren. Bárhogy is lesz, remélem a gyönyörű üzletpasszázs bejárható marad. Egyébként mindkét fenti épület értékét egész biztos megdobja majd, ha elkészül a Belváros Új főtere.

A harmadik épület, a Szent István tér 15. a legkevésbé ismert ebből a csoportból, pedig egy gyönyörű zsolnai porcelános Lajta Béla tervezte palotáról van szó, amelynek aljában a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum működik.  Ez kívülről nézve nem szorul olyan jelentős felújításra és funkcióváltásra sem. [A felső képp a Városképpről, a lenti a nakedhungary.com-ról nyúlva]

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?