Miért kalapálják szét a Balettintézetet? Frissítve

2010.05.20. 13:25
A Balettintézet bontása

 

A "Balettintézet bontása?" cím azért elég erős anyagot feltételez, még az Urbanista láthatatlan forgóóráról lógó jégcsapokkal ékesített pszichedelikus rovatában is. Pedig tényleg ezzel a topikkal landolt egy olvasói levél az Index postaládájában. A mellékelt fotón pedig valóban ügyködnek a volt Drechsler-palotán, de hogy mit, azt nem tudom - nem vagyok se balett-táncos, se kőfaragó (bocs a béna, de kihagyhatatlan poénért).

 

Egy Andrássy úti irodaházban dolgozom, és ma arra lettünk figyelmesek, hogy a szomszédos egykori Balettintézet épületét elkezdték bontani/szétverni, ahogy a mellékelt fotó is mutatja. Miután semmi hírt nem olvastunk arról, hogy mi lesz az épületből, lehet, hogy csak az életveszélyes részektől szabadítják meg a homlokzatot.
Talán másoknak is érdekes lehet, hogy mi történik az épülettel, minket mindenesetre érdekel a dolog, hátha ti tudtok róla valamit.

Üdvözlettel:
Henci

 

Legutóbb januárban írtak az épületről, akkor is azt, hogy hacsak nem vásárolja vissza a város, akkor 2014 előtt nem újulhat meg. Az én tippem az, hogy a veszélyes részeket távolítják el, de ha az olvasók közt akad, aki tudja a megfejtést, írja meg!

Frissítve: Jól tippeltem, valóban a veszélyessé vált részeket távolítják el az épületről, mint az a munkálatokat vezető mérnök kommentjéből kiderül. Köszönjük a tájékoztatást!