Hova költözzön egy elf herceg?

2010.06.10. 10:13

Az Urbanistán mindig is törekedtünk arra, hogy a legszűkebb rétegek igényeit is kielégítsük, ezért most azon kedves olvasóinknak szeretnék kedveskedni, akik Magyarországon élő száműzött elf hercegek. Nincs könnyű dolguk, ha szállást keresnek, de a helyzetük nem reménytelen.

Nálunk az elf hercegeknek való épületeket valamilyen rejtélyes okból egységesen "Makovecz-stílusúnak" nevezik, függetlenül attól, hogy van-e bármi köze az épületnek a mesterhez.

Itt van máris ez a kis remekmű a Remetehegyről - amely már neve alapján is ideális hely a bujdosásra. Vessenek meg érte a trendkövetők, ez szerintem baromi jól néz ki. Még azt az erkélyt is megbocsátom, ami elsőre úgy néz ki, mintha agy óriási mosdókagylót ragasztottak volna az oldalába. A központ kandalló csodálatos (még ha szimbolikus is, mert amúgy gázfűtéses), a faszerkezete szintúgy. Sőt az egész alaprajz nagyon szellemes, nálam külön jó pont, hogy az oszlopoknak és a boltíveknek van egy kis természetes szabálytalansága, mintha tapasztva lenne vagy valami várban járnánk. Szóval nekem tetszik.



fonyódi elfHa szebb panorámára vágyik hercegünk, akkor Fonyódon talál egy hasonlóan elfeset, bár az nekem már nem jön be. A város főépítészének épülete, mesterkéltnek hat a remetehegyi mellett.

Elég, ha csak a belső fotókon látható boltíveit és az oszlopait hasonlítjuk össze az előzővel. Persze elképzelhető, hogy ezek a szempontok eltörpülnek amellett (már amennyiben lehet egy ilyen igét használni egy elf herceggel kapcsolatban), hogy támadás esetén sokkal jobban védhetőnek tűnik.

Amúgy ha már fantasy! A Csillagok háborúja és a Batman után elgondolkodhatnánk azon, vajon milyen helyszíneken lehetett volna forgatni Budapesten a Gyűrűk urát, vagy valami hasonló hangulatú filmet.

[Linktippek: Zoltán. Kösz!]