5,2 milliárdos lakóház. Eladó egy két házból álló épületegyüttes a Budai várban. Van egy tippem, melyik lehet

2010.07.14. 06:31
72 hozzászólás

Ingatlan a Budai várbanJelen pillantban azt hiszem ez a legdrágább budapesti lakóingatlan a netes piacon: egy két házból álló épületegyüttes a Budai várban. Természetesen erre is az Engel & Völkers oldalán bukkantam. Bár a leírás igen szűkszavú és a képek is főleg belső terek látványterveit tartalmazzák, van egy tippem, hol lehet a kecó. Mint a honlapon írják:

 

A Budai Várban kínálunk eladásra egy két épületből álló több, mint 3.000 nm-es felújítandó épület együttest. Az egyik épületet az 1690-es években szerzetesek építették C. Grinzberger építész segítségével. A késő barokk homlokzat tervezője V. Ceresola építész volt a késő reneszánsz időkből. A felújítandó ingatlan együttes remek lehetőséget rejt, privát, irodai sőt akár szállodai funkcióra is alkalmas. Az ingatlanhoz tartozó 877 nm-es kertet 8 méter magas kő kerítés védi. Az ingatlan kivételes elhelyezkedéséből adódóan elénk táruló lélegzetelállító panoráma semmihez sem fogható.

 

Ingatlan a Budai várban

 

 

Bár a "A késő barokk homlokzat tervezője V. Ceresola építész volt a késő reneszánsz időkből." mondatnak elsőre nem sok értelme van, kiindulópontnak nem rossz. Ceresola nevéhez nem túl sok épület köthető Budán. A legismertebb a régi budai városháza a Szentháromság utcában, de az nem így néz ki, a másik a Batthyány-palota (illetve annak elődje) a Dísz tér 3 alatt. Na erre (és a szomszédos kétszintes lakóházra) már jobban illenek a képek.

 

Ingatlan a Budai várban

 

 

A Norc.hu kocsija ide már nem merészkedett fel ugyan, de a G Maps-szon is jól kivehető miről van szó.

 


Urbanista nagyobb térképen való megjelenítése

Ezen a szinten persze már elég nehéz megbecsülni, hogy jó vétel-e, de én biztos inkább ezt venném meg, mint ugyanennyiért valami historizáló giccshalmazt. Már ha van ugyanennyiért olyan. Ez a csömöri vadászkastély például kevesebb, mint a harmadába kerül.

Akkor már inkább gyűjtögetnék tovább a Batyira. További fotók és látványtervek az eredeti hirdetésben.

Ingatlan a Budai várban