"Legyen végre civil főpolgármester! Mondjuk egy olyan pártoktól teljesen független személyiség, mint Kuncze Gábor"

2010.07.28. 14:13

Lássuk be, hogy egy civil főpolgármester-jelöltnek nem sok értelme van - kivéve persze, ha a Jello Biafrának hívják. Voltak egyébként már próbálkozók korábban is, egyiküket épp most választották meg köztársasági elnöknek.

A civilbudapest.eu (amit tegnap ajánlottak figyelmembe a Civilt Budapest élére! szervezői) erre még rátesz egy lapáttal és népi kezdeményezést szervez őszre. Mindenki jelölhet a honlapon egy főpolgármester-jelölt-jelölt-jelöltet. Akit legalább tízen ajánlanak, az előlép főpolgármester-jelölt-jelöltté. Közülük szavazással választják meg a nagy civil főpolgármester-jelöltet. Nekik pedig összegyűjtik a kopogtatócéduláit és segítik a kampányát. Hogy kik? Nos fogalmam sincs.

A honlapon még egy fantom szervezet neve se szerepel, az impresszumban is mindössze annyi, hogy "Az oldal a budapestieké". Még az Urbanistának címzett levelüket is, amelyben felhívták a figyelmemet a kezdeményezésre, csak úgy írták alá: "tisztelettel, civilbudapest.eu". Elképesztő, hogy ennek ellenére majd 500-an regisztráltak az oldalon.

Na és most jön a slusszpoén. Miután végigrágtuk magunkat több oldalnyi szövegen, ami tele van olyanokkal, hogy "pártkatonák helyett civil képviseletet akarunk a főváros élén. Van élet a pártpolitikán túl is" stb., lássuk, kik azok a pártoktól független civilek, akik közül már választhatunk:

 

  • Dr. Bárándy Péter, ügyvéd
  • Gegesy Ferenc, kerületi polgármester
  • Dr. Magyar György, ügyvéd
  • Kuncze Gábor, közéleti személyiség
  • Pettkó András, közéleti személyiség
  • Vágó István, televíziós személyiség

 

Juj de várom már a nagy civil fordulatot!