Gyermekmunka a Millenárison. Hulladék-újrahasznosító kamion mint játszótér

2010.09.09. 11:15

20100908079Mivel mostanában gyakorlatilag minden napra jut egy játszóteres poszt, ma se maradjunk anélkül. A Millenárison ma nem csak a Zöld Péteren lehet játszani a gyerekeknek, hanem egy kamionból kibontott hulladék-újrahasznosító izében is. Nem valami unalmas előadást tartanak itt a hulladékok reciklálásáról, mert ugyan mi is lehet rosszabb egy unalmas előadásnál?

Mondjuk a szemétválogatás.

Gyerekmunkásokkal.

Ingyen.

Futószalag mellett.

Nos itt mindez megvalósult, de úgy tűnt, mindenki nagyon élvezte a csocsó jellegű mágneses szelektálóval, meg a szemétlabirintussal együtt. A tegnapi megnyitón az Alma zenekar frontembere mondott pár szót, ami nagyon kedves dolog volt még akkor is, ha én az Alma-Gryllus-Kolompos gyerekzene-szentháromságból inkább az utóbbi kettőre szavazok.

 
20100908078

A kocsi amúgy az Újrahasznosítási Hónap keretében áll itt még csütörtökön az ÖkoPannon és a Zöldövezet Társulás jóvoltából, aztán holnap már Balassagyarmaton lehet elcsípni. Részletes menetrend a bemutató honlapján.

Amúgy meg akit érdekel, itt van pár kép az egészről (nekem csak külsők sikerültek telefonnal). Ez a hivatalos sajtófotók vetítése szóval a második felében megnyitón beszélő fontos emberek vannak, de azért az elejéből ki lehet szűrni, miről van szó: