Magyar siker a miniházpályázaton. Ha kicsi a szoba, nappal forgassuk el és az éjjeli padló a mennyezetre kerül az ággyal

2010.10.29. 13:54
head picture01[1]

 

Egy magyar tervező, Edelmann Dóra nyert a kanadai Touchtones Nelson Művészeti és Történeti Múzeum miniházpályázatának közönségszavazásán. A feladat egy legfeljebb tíz négyzetméter bruttó alapterületű lakóház tervezése volt, kizárólag környezetkímélő anyagokból. Már a magyarországi méltatásoknak is nagyon örültem, mert hát mégiscsak hazánk lányáról van szó, meg hát jól is néz ki a pillepalack-szigetelésű, napelemes kulipintyó, de erről a hengerdologról nem írtak semmit. Pedig mint a pályaműből kiderül épp ettől zseniális az egész alkotás!

 

solaris10 4 slice2[1]

 

Dóra rájött, hogy úgy lehet legjobban kihasználni a belső teret, ha az épp felesleges bútordarabokat (nappal ágy, éjjel asztal stb.) eltüntetjük. Ehhez pedig elég 90, illetve 180 fokkal eltekerni a szobát és egyből megtöbbszöröződik a hasznos alapterület. Hát nem gyönyörű?

Mint a tervezővel készült interjúból kiderül, következő lépésként Japánban mutatja be a Solaris 10 névre keresztelt modellt, ahol mint tudjuk nagy népszerűségnek örvendenek a pár négyzetméteres lakókuckók.

Néhány kiragadott rajz alant, további részletek a pályaműben.