Van-e pesti koldushumor?

2010.11.23. 13:30
Attilától

 

Attila lassan házi szerzővé avanzsál az Urbanistán. Legújabb vendégposztjában egy érdekes kérdést vet fel: hol a pesti koldushumor?

 

Flaszterhumor

Most, amikor Budapesten napirenden van a közterületek "hajléktalanítása" és a koldusok megrendszabályozása, különösen felértékelődnek azok az utcai egyéniségek, akik még a legnagyobb bajukban is mosolyra fakasztják a mindennapi morc járókelőt. Tán még a szívünk és a pénztárcánk is hamarabb nyílik meg ilyenkor.

Sajnos Pestet ebből a szempontból is a szürkeség és a koldusmaffiák helyesírási hibáktól hemzsegő egyen-üzenetei uralják, némi színt csak a 4-6-os villamoson szolgálatot teljesítő kéregető és vállán rohangáló fehér egere jelent. Bezzeg a világ nagyvárosaiban gyakran botlunk üdítő kivételekbe. Néhány példa a csatolt fotókon.

Játékra invitálnám a blog olvasóit! Ki találja meg Budapest legszellemesebb, legegyedibb koldusát, legeredetibb szövegét?

 

Nekem is tetszene a dolog, bár lehet hogy olyan lenne a sok vicces kéregető, mint a pénzbedobásra bemozduló pantomimesek. Elsőre remek poénnak tűnnek, de például tavaly Krakkóban már minden sarkon volt egy, ami sokat levont az értékükből.

Mondjuk egyelőre ez nem fenyeget ezen a téren...

 

Attilától
Attilától
Attilától