Díjat nyert Budapest. Na mivel lettünk legjobbak "fenntartható, energiatakarékos és tetszetős városi világítás terén"?

2010.12.11. 11:43
Szabadság híd

A Szabadság híddal! Hajlamosak vagyunk ugyan esetleg csak arra emlékezni, hogy kezdetben hiányzott a középső részéről a fény, meg hogy ilyen vagy olyan alakú lámpákat helyeztek ki. De a végeredmény mindenképp klassz lett (főleg úgy, hogy követte példáját azóta az Erzsébet híd is), amit most egy nemzetközi díjjal is jutalmaztak. Mint az Ingatlanmagazin.com írja:

 

Az Auroralia-díjjal a városok által megvalósított, a fenntartható világítást célzó három legjobb kezdeményezést díjazzák. A legfontosabb kiválasztási kritérium a közvilágítási projekt ökológiai lábnyomának és környezeti hatásának minimalizálása innovatív megoldások alkalmazásával. A zsűri elsősorban a következőkre helyezi a hangsúlyt: energiafogyasztás, CO2-kibocsátás, a projekt összköltsége, a világítási rendszer előállításához szükséges erőforrások, szállítás, újrahasznosítás lehetősége, a koncepció eredetisége és szépsége, a lakók életminőségére gyakorolt hatás, társadalmi és kulturális hatások, egészségvédelem, az éjszakai városkép javítása, valamint a projekt más városokra gyakorolt ösztönző hatása. A 2010. évi Auroralia-díj nyertesei: 1. hely: Budapest, 2. hely: Genf (Svájc) és 3. hely: Tilburg (Hollandia).

 

További részletek és képek az eredeti cikkben. Amúgy kiváncsi lettem volna, mit tudtak felmútatni a mögénk szorult versenyzők. [Fotó: gzolaa]