Óriási hálóreklám a Blahán. Jó ötlet, vagy jó ronda a Rókus Kórház falán az óriásplakáthely? De főleg mit keres ott?

2010.12.27. 17:21

Hölgyeim és Uraim mérföldkőhöz érkeztünk az Urbanista történetében. Íme az első angol nyelvű olvasói levél:

Hey Urbanista,

Sajnos, nem irom magyarul! English ok? I read your blog often (through Google translate and my poor Hungarian reading skills). Curious about one thing. There's a giant advertisement on the backside of the St. Rokus korhaz at Blaha, and they keep putting up new ones, but they are unbelievably ugly. Is it legal for them to leave the scaffolding up to hang advertisements all the time? Is there anyone to complain to? Thanks for everything. Keep up the great work.

Best regards,
Colin

 

Na most hiába vagyok rémesen hiú és hiába vagyok meggyőződve, hogy az Urbanista az aztán hiper-szuper blog, az azért még nekem is gyanús, hogy valaki olyan fan, hogy fordító programmal olvassa. Hogy mégis foglalkozom ezzel az erősen gerillamarketing-szagú levéllel (most épp valami biztosító hirdeti magát nagyban és tényleg rondán a szóban forgó helyen), az az, hogy már magam is akartam írni róla.

Egyrészt mert roppant kreatív megoldások is voltak már ezen a felületen (például a valóban gőzölgő óriáscsésze, meg a Kojak szájából kilógó kétméteres nyalókapálcika), másrészt meg tényleg mi a fenét keres ott egy ekkora órásplakát már jó ideje?

Oké, hogy ez a szegény Rókus Kórház olyan csúnyácska, hogy még azoknak sem tetszik, akik az "Új=ronda, régi=szép" Állatfarm-egyszerűségű eszméjét vallják, na de akkor is...