Magyar világsiker: a Bazalt Borház nyert ipari épület kategóriában az ArchDaily Building of The Year 2010 versenyén

2011.02.16. 08:34

 

A Bazalt Borház nyert ipari épület kategóriában az ArchDaily Building of The Year 2010 versenyén - adta hírül az Építészfórum. Mint írják, több mint 30.000 szavazat érkezett idén az ArchDaily magazin nemzetközi versenyének finalistáira. A beérkezett szavazatok alapján az év legjobb ipari épületének Kis Péter és Molnár Bea Bazalt Borház - Laposa Pincészete bizonyult.

"Kategóriájában versenytársai egy spanyol és egy macedóniai borászat (egyikőjük tervezője a Foster + Partners!), egy kolumbiai generátorház és egy chilei ásványvíz-üzem voltak. Az ArchDaily jelenleg a világ leglátogatottabb építészeti weboldala, több mint 4 millió látogatóval és 30 millió oldalletöltéssel havonta. 

Az ArchDaily Building of the Year 2010 versenyén  első körben több mint 1500 projektet választottak ki mintegy 1000 építészeti társaságtól. Építészek és olvasók a világ minden tájáról szavazhattak kedvenceikre, mire -mintegy 15000 szavazat után- eldőlt, hogy kategóriánként mely projektek kerülnek döntőbe. A díj nem csak egy érdekes online építészeti díj, hanem óriási lehetőséget is jelent a kisebb (pl. svéd,  szlovén vagy magyar irodák) számára, hogy fej-fej mellett versenybe szállhassanak világhírű, nagy presztízsű irodák – mint a BIG, a Herzog & de Meuron vagy a Foster + Partners mellett."

Frissítve: mivel többen jeleztétek kommentben, meg itt-ott, hogy hol a többi kép belinkeltem közvetlenül is az Építészfórum galériáját, amit a képre vagy ide kattintva érhettek el.