Anyák napjára: a legjobb anyaszobrok Budapesten

2011.05.01. 11:54
7 hozzászólás
Anyák napja

 

"Szia Dá, Kicsit elkéstem ezzel, de talán ma délután még érdemes felrakni, ha gondolod..." - írta Attila az imént. Naná! Olyan remek ötlet, hogy nem is nagyon fűznék hozzá semmi, legfeljebb annyit, hogy csatlakozom hozzá én is: csáó minden anyukának!

 

Anyu, mama, nagyi, Isten éltessen benneteket!

A mai napot azokkal a budapesti szobrokkal köszöntöm, amelyek anyát és gyermekét/gyermekeit ábrázolják. Van közöttük olyan, amely mellett naponta elmegyünk, mint a Kossuth téri metrófeljáró mellett álló mű, mást csak azok látnak, akik épp arra laknak vagy dolgoznak (Török utcai könyvtár előtt, Vérhalom téri park, Gazdagréti utca), megint más szobrok pedig ritkán kerülnek elénk, mert elhanyagolt parkban (Goldmann György tér, a kolesszal szemben) vagy magánkertben (Andrássy út) állnak.

Keressük, nézzük meg ezeket - ne csak anyák apján! A fotókat a nagyszerű www.szoborlap.hu honlapról mentettem le, mindenkinek ajánlom, aki szereti a köztéri alkotásokat akár kerület szerint szemlézni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?