Archív légi fotók Budapestről. Ilyen volt 50-60 éve repülőgépről a Hősök tere, a Kossuth híd és a Népstadion

2011.11.12. 15:02
archív légifotók Budapestről

Nem sokára talán így fog kinézni a Népstadion ismét, ha bontani fogják, de persze ezeken a képeken még épül.* 50-60 évvel ezelőtti légi fotókból rendez ugyanis kiállítást a Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjtemény, ennek örömére küldtek pár remek képet az Urbanistának ízelítőül (a többiért katt a képre). Nagyon jó hangulata van valamennyinek, szinte hallani a repülőgép kereplését. Ilyen alacsonyan ma már nem is röpködhetnek talán - de javítsatok ki, ha nem így van. Ahogy az időszaki kiállítás ajánlójában írják:

 

A kinagyított képeken újra látható a Kossuth-híd, a régi Nemzeti Színház, a frissen megépült FTC Stadion, ezen kívül lakótelepek, strandok, a csillebérci úttörő tábor, egyetemek és természetesen rengeteg régi és  új lakó- és középület, utcák, terek, emberek... A látogatók újra élhetik egy élő, állandóan nyüzsgő, lüktető, fejlődő nagyváros 14 visszahozhatatlan és megismételhetetlen pillanatát.

*Jogos észrevétel netukki részéről, hogy maga a Népstadion ezen a felvételen már kész van, csak a környezet puszta még - hiányzik a később odaépült infrastruktúra. Köszönöm!