Csónakázótó és szőlődombok terve a Flórián térre. Na meg persze új lakóházaké...

2011.11.14. 14:00

florian4Láttuk, már a Flórián Üzletközpont irodaház-szálló-pláza komplexummá alakítása is alaposan megváltoztatná a tér hangulatát, hát még milyen lenne egy csónakázótavas-szőlődombos átépítés?

Még februárban kaptam meg ennek a jókora PDF-nek a linkjét, melyet bevallom csak átpörgettem. Ha ugyanis valahol a Duna kulturális fővárosa és a vitairat kifejezéseket látom egy oldalon, akkor már előre elmegy a kedvem az egésztől, mert már annyi időt pazaroltam az életemből ilyesmikre teljesen fölöslegesen.

Pedig utólag rájöttem, van benne pár egész fura ötlet. Itt van máris a Flórián tér nagy zöld placcának átalakítási terve, melyről ugyan csak egyetlen mondat szerepel az anyagban, de a négy kép nagyon fantáziamozgató.

Most így néz ki a terület G Maps-en:


Flórián tér nagyobb térképen való megjelenítése

Na és így néz ki a Finta Stúdió tervein:

florian3

florian1
florian2
Ahhoz nem fér kétség, hogy valamit kell kezdeni ezzel a hatalmas libalegelővel. A csónakázótó nem rossz ötlet, sőt! A szőlődombok nem túl eredetiek (ugye van ilyen a Millenárison, meg egy jól indult, de sikertelen kísérlet a Vár oldalában), de egy fene, legyenek. Viszont a lakótömbök...
 
Nem is csak az a baj, hogy nincs piaca a lakásoknak (a terv ugye a "holnaputánról" szól, vagyis még lehet rá igény). Sokkal inkább az, hogy minek az ország legnagyobb lakóháza elé begyömöszölni még egyet (főleg az arénás terven durva az a viszonylag zárt tömb, amelyik szinte megismétli a Faluházat).
 
Persze mindezek csak skiccek, még akkor is, ha egy olyan műhely teszi közzé, amit maga Szőcs Géza hozott létre. Viszont skicceknek érdekesek...