Most akkor mi van az Átrium Mozival? A Merlin igazgatója hosszú távú tervekről lelkendezik, miközben eladásra hirdetik az épületet

2012.01.05. 08:02

Az Átrium Mozi pompás épülete már sokszor szóba került az Urbanistán. Legutóbb épp annak kapcsán, hogy végre újra funkciót kap az egykori filmszínház és odaköltözhet a Merlin.

Az igazgató Magács László épp tegnap vázolta fel egy interjúban hosszú távú terveit, hogy mondjuk mi lesz a 2013/14-es évadtó. A cikket ráadásul a Főváros sajtószemléje is ajánlja.

Hogy miért különös mindez? Csak azért, mert ugyanezt az épületet hirdeti eladásra nyilvános pályázaton a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. Lehet, hogy csak nekem tűnik ellentmondásnak?

Természetesen, amint kiderül valami, frissítem a posztot! (Tipp: Erika , kösz!)

Frissítve: a Merlin Színház egyik munkatársa kommentben reagált az ellentmondásra:

 

Magács László munkatársa vagyok és reagálni szeretnék az Átriummal kapcsolatos bejegyzésetekre. Nyár óta folytat tárgyalásokat a Merlin stábja a Fővárosi Önkormányzattal az Átriumba való átköltözésről. Jelenleg van egy érvényes bérleti szerződése az ingatlanra 2012. április végéig. A nyár óta eltelt hónapok során számunkra a legfontosabb az Átrium kulturális tartalmának kialakítása volt, amit hosszasan készítettünk elő és nyilvánossá tettünk a Merlin honlapján. Tegnap, a Népszavában megjelent, interjú is erről a vízióról szólt. A pályáztatás számunkra is új helyzet; tisztában vagyunk vele, hogy valószínűleg csak egyek leszünk a sok pályázó között. Az interjú és pályázat-kiírás között eltelt idő alatt nem tudtunk változtatni a cikk tartalmán. Természetesen jelen helyzet szerint a feb.27-i bemutatót nem tervezzük az Átriumban tartani, mert nincs rá jogunk.