Négy éve kérik hiába az önkormányzatot. Továbbra is siralmas állapotban Józsefváros legpatinásabb környékén a díszburkolat

2012.01.06. 21:45
Lovas a bérc ormán - fotó: Kazi

 

Bár idén sem áll szándékomban katasztrófaturizmus-bloggá alakítani az Urbanistát, ez egy ilyen hét. A Horváth-kert után most a Szabó Ervin könyvtár környéke van terítéken Kazi posztjának és mókás képeinek köszönhetően.

 

Aki gyakran jár a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár környékén, az gyakran szembesül azzal a kellemetlenséggel, hogy a teret és a járdát burkoló gránitlapok kilazultak. Már legalább 4 éve (én azóta járok naponta arra).
 
Errefelé sok a gyalogos a könyvtár és a környékbeli egyetemek, szórakozóhelyek miatt. A dolog kellemetlensége az, hogy könnyen kitörheti az ember a bokáját, illetve esőben a víz összegyűlik a lapok alatt, ettől beázik a cipő, a nadrág saras lesz. Egyes helyeken pedig hiányzik a burkolat, avagy igen elegáns betonnal van kitöltve.
 
A problémáról megemlékezett már az Urbanista is majdnem pont három éve, és más blogok is. Én személyesen írtam e-mailt az önkormányzatnak, amire akkor nem jött válasz.
 
Azóta nem sok változás történt. A Fecske Presszó teraszán ugyan kijavították pár helyen a hibát, de már egyre több a foghíj, és egyre több gránitlap széle csorbul le, így egyre drágább lesz majd rendbe rakni a járdaburkolatot. 
 
Persze elgondolkodtató, hogy a kivitelezőt miért nem húzták karóba, de hátha nagyobb nyilvánossággal elérhető, hogy végre előrelépés legyen ezzel kapcsolatban - immáron az önkormányzat pénzén.
 
Kazi