Meglepő válasz, másfél év után: az önkormányzat azért nem indít eljárást a szabálytalan ingatlan ellen, mert ő az egyik tulajdonos

2012.04.02. 11:49

Csúnya dolog egy szép házra ronda klímát szerelni és abból a járókelők fejére csepegtetni a vizet (mint arról már korábban is volt szó). Az sem túl kedves, hogy a hivatal válaszára másfél évet kell várnia a bejelentőnek. De az igazi csavar az, hogy másfél év lázas munkával rájöttek az illetékesek, hogy az ingatlannak épp az önkormányzat az egyik tulajdonosa, ezért sajnos - bármennyire is szeretnének - nem járhatnak el ebben a bonyolult ügyben. Indi levelének részlete és a határozat alant:

Az eset egyszerű. A szabálytalan klímaelhelyezésről kap egy bejelentést az önkormányzat. Helyszíni szemlén megállapítják: a bejelentés jogos. Felszólítják az elhelyezőt az eltávolításra. Az illető fütyül rá. Az önkormányzat ezután megállapítja önmagáról, hogy esetében kizárási ok áll fenn, hoz egy végzést, hogy jelöljenek ki más eljáró hatóságot.
A helyszíni szemle ideje: 2010. szeptember 9.
A végzés meghozatalának dátuma: 2012. február 21.
És ehhez csak 1,5 év kellett.
(A bejelentés ideje nem ismert, de a képeken lévő dátum: 2009.07.29. !)
Az épület fényképén látható, a kültéri egységet az erkély felett helyezték el. Ha az erkélyen lenne nem is látszana. A kondenzvíz szabadon folyik le az utcára. Ez a fentieken túlmenően is világosan jelzi az elhelyező hozzáállását.

Nagyításért katt a képre!