Elárverezik Elvis sírhelyét. Az ár tartalmazza a kápolnahasználati jogot, ám a szállítási és temetői költséget nem

2012.05.31. 12:36

tumblr_m4va539qhS1qmsc7qo5_250[1].jpgMivel többen kifogásoltátok, hogy az elmúlt napokban olyan haszontalanságokkal foglalkoztam, mint a gerillakötés, most jöjjön valami igazán közszolgálati: eladó Elvis sírhelye.

Mint az Index.hu írja, miután meghalt a Király, 1977. augusztusában a Memphis-i Forest Hill temetőben álló gránitból és márványból készült mauzóleumba temették. Ám két hónappal később exhumálták és áthelyezték a család gracelandi otthonában. A kripta azóta üresen áll.

Nos sírhelyeket az Urbanistán is szoktak hirdetni, olykor egész furcsán is, de ez azért mindent visz. Kíváncsi vagyok mennyibe kerül egy ilyen luxus öröklakás. Ami ráadásul nem is újépítésű...

elvis-presley-mausoleum[1].jpgFotó: highlighthollywood.com (ahol további képek is vannak)

 

Az idézett cikk szerint

"A Julien's aukciósház előszeretettel bocsátja árverésre a sztárok ereklyéit: Marilyn Monroe-tól, Michael Jacksontól vagy Elvis Presley-től több ezer tárgyat bocsátottak már licitre, csakúgy mint Jimi Hendrix gitárját és egy Bill Clinton által dedikált szaxofont. A június 23-án kezdődő aukció nyertese a sírhely mellé kap egy emléktáblát és a kápolna használatának jogát is, a szállítást és a temetői költségeket viszont nem tartalmazza az ár."

Persze tudjuk, a Király halhatatlan, mint arra pompás virtuális Elvis-szobraink is emlékeztetnek: