Küldj egy jó városi sörös képet az Urbanistának és nyerj jegyet a Budavári Sörfesztiválra! (x)

2012.08.18. 13:58

Esti fények

Ilyen kép jöhet!

Ritkán szoktam ajánlani fesztiválokat az Urbanistán. Ezen kevés kivételek közé tartozik, amikor megvesztegetnek. Mondjuk belépőkkel a Budavári Sörfesztiválra. Kaptam négy (na jó, nem kamuzok hat, csak kettőt zsebre tettem) belépőt, melyeket most megnyerhettek. Darabja két rugót ér (és az árban egy korsó sör is benne van). Na de lássuk, miről is van szó!

Minden szempontból többet nyújt idén a sör magyarországi ünnepe, a Budavári Sörfesztivál –ígérik a szervezők. A fesztivál egy nappal hosszabb ideig, nagyobb helyszínen – a tavaly jól bevált Hunyadi udvar és az Oroszlános udvar mellett a Savoyai teraszon –, a tavalyinál is több sörkülönlegességet felvonultatva várja majd vendégeit 2012. augusztus 29. és szeptember 2. között.A legnagyobb hazai gyárak sörei mellett a tavalyihoz képest kétszer annyi kisüzemi sörfőzde jelezte részvételi szándékát.


Többek között képviselteti magát például meggy és keserű csoki sörével a Gyertyános Sörfőzde, bodzás és narancsos ízvilágával a Brandecker Sörház, gyömbér és köleses sörrel a Rizmájer Sörfőzde, és a Fóti Kézműves Sörfőzde keserű méz elnevezésű söre is. Ezek mellett szinte az összes, az országban forgalomban lévő importsör is kóstolható lesz, így a sör ünnepén közel 200 fajta hazai és nemzetközi, ismert és kevésbé ismert sört és sörkülönlegességet vonultatnak fel.A fesztivál sörnagyköveti tisztségét idén is Aranyosi Péter, a Dumaszínház és a Showder Klub állandó fellépője tölti be. 

Bár a Sörfesztiválon természetesen a söré lesz a főszerep, a programot a szervezők úgy állították össze, hogy minden korosztály és ízlésvilág találjon kedvére való műsort. A fesztivál öt napja alatt közel 40 zenekar, és több mint 120 fellépő művész garantálja majd a szórakozást. Fellép a Tátrai Band, de Ganxta Zolee és a Kartel, Keresztes Ildikó, Nagy Feró, a Firkin, a Joe Cocker Cover Band, illetve a Paddy & The Rats is helyet kapott a programban. A zenei produkciók mellett stand-up fellépők sora is várja a közönséget, a Dumaszínházból előad Kiss Ádám, Mogács Dániel, Kormos Anett, és Hadházi László is.

A sörök kóstolására és fogyasztására betétdíjas, egyedi üvegkorsó szolgál majd (0,4 literes, 600 Ft), amelyet igény szerint a látogatók hazavihetnek az esemény után, de vissza is válthatják azt. Egy korsó sör ára egységesen (fajtától függően) 400.-, 500.-, illetve 900.- forint lesz. Újdonság viszont, hogy idén kaphatók lesznek két deciliteres kóstoló-adagok is kifejezetten azokra gondolva, akik egy este több sörfajtát is szeretnének megkóstolni úgy, hogy közben az elfogyasztott mennyiséggel végig mértéket tudjanak tartani.

A Budavári Sörfesztiválon megtalálható sörök folyamatosan bővülő listája, és a részletes program a www.budavarisorfesztival.hu oldalon érhető el. 


Na és akkor most a játék lényege.


Mit csináljatok?


Nem kell semmi mást tennetek, mint küldeni nekem fényképeket "sör és város" témájában. Kiposztolhatjátok a facebook.com/urbanistablog oldalra (de ott még ne kezdjétek a lájkvadászatot!), elküldhetitek levélben (urbanistablog kukuc gmail com), vagy feltöltitek valahova és megoszthatjátok velem a linkjét mondjuk kommentben. Én leszedem őket és felpakolom egy Facebook-albumba, aztán amelyik négy a legtöbb lájkot kapja, az nyer. Nem kell lemondni semmi jogról, nem használom fel őket semmi másra és nem adom oda a fesztiválnak sem - becsszó. Viszont kérlek Benneteket, hogy Ti is saját cuccokat küldjetek, vagy legalábbis jogtisztát - tőlem archív kép is lehet, azokat úgyis imádom.


Milyen képeket küldjetek?


A "sör és város" vagy "sör és építészet" (vagy bármi hasonló) témában jöhetnek képek.


Tehát jó: sörgyár vagy kocsma kívülről-belülről, sörözős piknik egy parkban, klassz sörreklám valamelyik házfalon, söröskorsó a Rendőrpalota tetején stb. (Természetesen a nyitóképhez hasonló fotó is tökéletes lenne.)


Nem jó: aminek nincs köze se városhoz, se építészethez vagy negatív. Tehát például egy hányásfoltnak nem örülnék, de mondjuk ennek a képnek sem, bármilyen szép:


Sörök 1Ne ilyen képet küldj!
 
 
Eredményhirdetés (és versenyzárás): augusztus 25-én este 10-kor. Addig nyugodtan küldhettek fotókat, persze aki előbb küldi, annak értelemszerűen több ideje lesz lájkot gyűjteni!Szóval hajrá, bizti sok klassz dolgot küldtök, aztán találkozunk a Budavári Sörfesztiválon.