Belső-Kelenföld vagy Belső-Újlipótváros? Ez már az első negyeddöntő a Városnegyed-bajnokságon!

2012.09.08. 22:22
bzdmg: HPIM3471

Fotó: Sárhelyi Klári (Szent István park) és bzdmg (Lágymányosi öböl)

Hölgyeim és Uraim elérkeztünk az Urbanista és az Otthontérkép Városnegyed-bajnokságának első negyeddöntőjéhez! Aki itt nyer, az már tuti dobogós (mert akárcsak az EB-n, itt sincs bronzmérkőzés - két harmadik helyezett lesz). Első körben rögtön itt egy nagyágyú, BELSŐ-ÚJLIPÓTVÁROS (mely komoly eredménnyel, 219 szavazatot begyűjtve ütötte ki Budavárt), de BELSŐ-KELENFÖLDet sem kell félteni, hiszen ha Lipótvárost könnyedén maga alá gyűrte, talán az "új" sem okoz neki gondot.

Voksolni most is egyszerű lájkolással tudtok a Facebookon - szeptember 15-e délig. (Annak a képnek adjatok lájkot, amelyik a számotokra kedvesebb városrészt ábrázolja)

Bővebben az egész bajnokságról itt olvashattok!

 Előbb lássuk vázlatpontokban a fellelhető ismertetőket érzelmeskedés és poénkodás nélkül:

Újlipótváros

Kelenföld

 
 
Ki miben jobb az Otthontérkép adatai alapján?*
 
Újlipótvárosban olcsóbbak az ingatlanok, ám Kelenföldön olcsóbban lehet lakást bérelni, olcsóbb a garázs és a parkolás, kevesebb a kocsilopás (ez utóbbi kerületi adatok alapján!). Mindkét városrészben egyformán alacsony a lakásbetörések száma (ez is kerületi adat!) és a zöldterületek aránya.
 

Mit gondoltok róluk Ti?

Újlipótváros

Újlipótváros otthonos nagy falu, mindenki ismer mindenkit, a boltosok biztos tudják a nevedet is. (Ilona)

1946-óta Lipótvárosban lakom. A Szentistvánpark volt a gyermekkorom, a Gyerekeim, az Unokáim játszótere, most oda járok sétálni, gyönyörködni a Parkban és szemben a Margitsziget! A Város legszebb helye! :) (Klári)

Lakni még a Várban is lehet De ÉLNI csak az Újlipótvárosban. (István)

A zöld hiánya miatt nálam csak 2. helyen Újlipótváros. (d'oh)


Kelenföld

Tetszik, a fejlett infrastruktúra, az egyetemek, a komoly ipari hagyományokon alapuló innováció teszi versenyképessé Kelenföld- Lágymányost. Ne feledjük, 1938-ig Budavár, az I kerület késze volt. (Mihály)

Kelenföldön nőttem fel, számomra jobb hely nincs is! ;) (Ágnes)

Csendes, nyugis, zöld, belváros negyed órára, olcsó a kínai, kevés a csúnyabácsi. És közel a Kopaszi. Hátránya, hogy az "éjjel-nappalik" inkább nappalik, mert 10kor jól be is zárnak, de Pesten hazafele, vagy a Gellért téri 0-24 miatt ez nem egy megoldhatatlan probléma. (mikka87)

 

És most szavazzatok! 

 

Kattints ide és válassz a két kép közül, hogy Belső-Újlipótvárost vagy Belső-Kelenföldet szereted-e jobban! Persze akár mindkettőre is adhatsz lájkot. Kérlek, ne a képeket értékeld, azok most csak illusztrációk. Szavazni szeptember 15-én délig lehet.

Aki akar egyébként, az még szavazhat a jelenleg is folyó utolsó nyolcaddöntőben szeptember 13-án délig, a Belső-Ferencváros – Wekerletelep összecsapáson.

*Az Otthontérkép adatbázisában Kelenföld Lágymányossal esik egy besorolásba. Az egyes mutatók forrását és számítási módját a linkekre kattintva találhatjátok meg!