Herminamező vagy József Attila-lakótelep? Melyik jusson a legjobb négy közé a Városnegyed-bajnokságon? Rajtatok múlik!

2012.09.11. 11:10
rlevente: 100 5752a


Fotó: I ♥ József Attila-lakótelep  és rlevente (Vakok Intézete - Creative Commons licencnek megfelelően felhasználható.)


Hölgyeim és Uraim látványos összecsapás következik, hiszen a nyolcaddöntőkben (eddig) a ferencvárosi JÓZSEF ATTILA-LAKÓTELEP gyűjtötte be a legtöbb lájkot (348-at!), vagyis magabiztosan állhat a következő ellenfél elé. Vajon össze tudja kapni magát annyira a zuglói HERMINAMEZŐ, hogy a Belváros leküzdése után ismét győzedelmeskedjék? Csak rajtatok múlik kedves Olvasók! Voksolni most is egyszerű lájkolással tudtok a Facebookon - szeptember 18-a délig. (Annak a képnek adjatok lájkot, amelyik a számotokra kedvesebb városrészt ábrázolja)

Bővebben az egész bajnokságról (szabályok, célok, indulók, eredmények, menetrend) itt olvashattok.

Információforrások:

Herminamező


József Attila-lakótelep


Ki miben jobb az Otthontérkép adatai alapján?*

A József Attila-lakótelepen (mintegy 10%-kal) olcsóbbak az ingatlanok és több a zöldterület*. Herminamezőn olcsóbbak a garázsok, kevesebb a gépkocsilopás és a lakásfeltörés (ez utóbbi kettő kerületi adat!). Mindkét városnegyedben nagyjából ugyanannyiért lehet lakást bérelni és egyikben sincs parkolási díj.

Mit gondoltok róluk Ti?**

Herminamező

"Zugló kertváros! Ideális amatőr sportolóknak: BVSC uszoda, Paskál Strand, futó/bicikliút a Rákospatak mellett. Plusz: zöldövezet, BKV jó, belváros közel." (Gehehejza)

"Akármilyen jó hely is Zugló, azt azért megjegyzem, hogy az amúgy is egyre növekvő általános városi zaj mellett nagyon zavaró a repülőgép-forgalom légtérzaja." (Borosné)

József Attila-lakótelep

"Budapest egyik legnyugodtabb helye. Szép, rendezett, biztonságos és mégis közel van a belváros." (K3rnel)

"A József Attila szép és jó is lenne, két apróság azonban vaskosan keresztülhúzza ezt. Egyrészt, hogy Pesten van, másrészt annak is a perifériáján. Akármennyire is erőlködik, ezt nem tudja magáról lemosni." (p1sty)

 

És most szavazzatok!

Kattints ide és válassz a két kép közül, hogy Herminamezőt vagy a József Attila-lakótelepet szereted-e jobban! Persze akár mindkettőre is adhatsz lájkot. Kérlek, ne a képeket értékeld, azok most csak illusztrációk. Szavazni szeptember 18-án délig lehet.

A még folyó szavazásokat itt találjátok.

*Az Otthontérkép adatbázisában Herminamező Istvánmezővel esik egy besorolásba. A zöldfelületbe a városi parkokat, temetőket, erdőket számítják be - tapasztalatom szerint a fasorokat vagy a magánkerteket nem veszi figyelmbe az Otthontérkép. A mutatók forrását és számítási módját a linkekre kattintva találhatjátok meg!

**Kommentek az Urbanistán és az Urbanista Facebook-oldalán.