Németvölgy vagy Zsidónegyed? Melyiket szeretitek jobban? Szavazzatok be kedvenceteket a legjobb négy közé!

2012.09.13. 17:26
desperado: Kultúrház KétCica: SzimplaPiac 092


Fotó: desperado (MOM Művelődési Központ) és 2 cica konyhája (Szimpla Piac)

Elsőre meglehetősen etnikai alapúnak hangzik az összecsapás, pedig szó sincs ilyesmiről. Sokkal inkább arról, bejut-e a legjobb négy közé az egyetlen Nagykörúton belüli pesti városrész, illetve képviselteti-e magát a klasszikus Buda az elődöntőben? Az Urbanista és az Otthontérkép Városnegyed-bajnokságán ugyanis most a hegyvidéki NÉMETVÖLGY és az erzsébetvárosi ZSIDÓNEGYED mérkőzik meg.

Voksolni most is egyszerű lájkolással tudtok a Facebookon - szeptember 20-a délig. (Annak a képnek adjatok lájkot, amelyik a számotokra kedvesebb városrészt ábrázolja) Bővebben az egész bajnokságról (szabályok, célok, indulók, eredmények, menetrend) itt olvashattok, a városrészhatárokat itt találjátok.

Információforrások:

Zsidónegyed


Németvölgy


Ki miben jobb az Otthontérkép adatai alapján?*

A Zsidónegyedben mintegy 40%-kal olcsóbbak az ingatlanok (összehasonlításul: a József Attila-lakótelep és Herminamező között 10% a különbség) és bérelni is olcsóbban lehet lakást, ráadásul kevesebb a kocsilopás (ez utóbbi kerületi szintű adat). Németvölgyben olcsóbban lehet garázst venni és parkolni, miközben kevesebb a betörés (ez is kerületi szintű adat) és több a zöldterület.



Mit gondoltok róluk Ti?**

Zsidónegyed

"Az egykori zsidónegyed nekem meglehetősen ambivalens. Szép és értéket sugárzó rész, de a régi házak alkalmatlanak az ottlakásra." (Tíz kicsi indián)

 

Németvölgy

"én már hallottam néhány érvet pestiektől, hogy miért is jó Zuglóban/belvárosban/Rákosborzasztón/Lőrincen élni, de minden esetben egyértelmű volt, hogy ezek még Budára az életben be nem tették a lábukat. Egyszerűen annyira más életminőség egy budai hegyvidék, hogy ahhoz semmiféle cinkotai kertes ház vagy Vörösmarty téri tetőtéri loft nem fogható." (Advanced Flight)

"hiába szuper hely mondjuk a Hegyvidék, és laknék is ott, de mondjuk az Alkotás úton még akkor se, ha fizetnének érte." (No name est omen )

Írjátok meg a véleményetek róluk kommentbe, hogy a következő fordulóban legyen mit idézni a továbbjutóról!

 

És most szavazzatok!

Kattints ide és válassz a két kép közül, hogy a Zsidónegyedet vagy Németvölgyet szereted-e jobban! Persze akár mindkettőre is adhatsz lájkot. Kérlek, ne a képeket értékeld, azok most csak illusztrációk. Szavazni szeptember 20-án délig lehet.

A még folyó szavazásokat itt találjátok.

*Az Otthontérkép adatbázisában Németvölgy Mártonheggyel összevonva szerepel, a Zsidónegyed pedig Belső-Erzsébetvárosként. A zöldfelületbe a városi parkokat, temetőket, erdőket számítják be - tapasztalatom szerint a fasorokat vagy a magánkerteket nem veszi figyelmbe az Otthontérkép. A mutatók forrását és számítási módját a linkekre kattintva találhatjátok meg!

**Kommentek az Urbanistáról. Meglepő, hogy erről a kér negyedről csak ennyit bírtam összeszedni. Németvölgyről városrészként szinte semmit, a Zsidónegyedről pedig szinte semmi jót. Ez csak azért meglepő, mert itt vannak a nyolcaddöntőben, szóval mégiscsak szeretitek őket.