Rocktörténeti városnézés bringán: az Ifiklub kapcsán most az átépülő Várbazárba is be lehet jutni

2012.09.14. 20:00

A fenti videó csak illusztráció, de ha már rocktörténet és kerékpárok, gondoltam ennél jobb nincs. Éljen a KEX!

Néhány éve elmerengtünk azon, hogy hol vannak Budapest legfontosabb rocktörténeti helyszínei, melyek szobrokat, emléktáblákat, de legalábbis egy nosztalgikus kommentet érdemelnének. Szeptember 22-re ismét bringás rockvárosnézést rendez a Majdnem Híres Rocksuli, ha már egyszer elmarad az aznapi Critical Mass 

Az őszi Bike and Roll popkulturális kerékpártúra Budára fókuszál. Indul ugye a Bem Rockpart 6-tal, vagyis a Budavári Művelődési Házzal, melyről Török Ádám már 1982-ben is azt énekelte, hogy ősrégi:

 
 

Itt egyébként az idén negyvenéves tabáni rockfesztivált bemutató fotókiállítás van épp, ami önmagában is megérne egy posztot. Akit érdekel itt talál róla bővebb információt. Ja és persze erről a helyszínről is született legendás dal - ugye az LGT-től.

Ám az igazi csemege a Várbazár meglátogatása lesz. Itt volt ugye az Ifipark, a magyar rockzene bölcsője, amely XXI. századi szemmel is nagyon menőn nézett ki:

Persze eleinte azért más volt az arculat, csak később jelentek meg a nyitóvideóban is látható KEX-hez hasonló bandák. Hogy milyen nyomorúságosan nézett ki évtizedeken keresztül azt tudjuk, meg azt is, hogy milyen lesz néhány év múlva. Elvileg az új létesítményben is lesz koncertterem, sőt rockmúzeum is. A túra amúgy az A38-on zárul, ahol végig lehet járni a hajó minden zegét-zugát.

Részletek a bringákról, árakról, miegymásról itt.