Bontják az óbudai "háromkéményt". Még nem tudni, mi lesz a Főtáv Zápor utcai hőközpontja helyén

2013.01.17. 16:36

 

Bontják a Főtáv óbudai "háromkéményét", mely szinte mindenkit zavart, akinek a "mesés óbudai hegyekre" néz az ablaka - írta az Urbanistának tizezer256, aki pár fotót is mellékelt a bontásról:

"Egyik reggel kinéztem az ablakon, mint rendesen, és megütött valami… Hová tűntek?

Mint azóta kiderült, el.  

A FŐTÁV megszünteti hőközpontját a Zápor utcában, üzemét az Észak-budai (Kunigunda utcai) erőmű veszi át. 

„További kedvező környezeti hatásként lehetővé válik a jelenlegi III. kerületi Zápor utcai Fűtőmű kiváltása, amely önmagában is csökkenti a városrész füstgáz és zajterhelését.” – (FŐTÁV - 2006) 
bővebben erről: 
http://www.fotav.hu/sajtoszoba/sajtokozlemenyek/?id=16

A bontási munkálatokat (engedéllyel) novemberben megkezdték. A munkaterületen az irodaépület kivételével a terepszint alatt 2 méter mélységig (régészeti megfigyelés mellett) minden lebontásra kerül, ezután földvisszatöltés, tereprendezés és murvás talajtakarás történik. A munkálatok 2013. február 15-ig tartanak. Egyelőre nem tudni, mi lesz a helyén. A fűtőmű területén kulturális, intézményi, irodai, kereskedelmi és szolgáltatási funkciók is elhelyezhetők, azonban lakások építése nem megengedett.

A bontásról: http://obuda.hu/friss-hirek/hirek/bontasi-munkak-a-zapor-utcaban/

Remélhetőleg nem kereskedelmi funkciót fog betölteni (pláza), és nem zúdul ránk a kutya vacsorája. „Ott még van egy fa! – Mindenkinek saját plázát!” 


Szerintem egy csini park éppen elférne a helyén (;

 

Ilyen volt pár éve:



És így néz ki most: