Korlátot építenének a budavári Alagút bejárata fölé. Három változat látványterve készült el, kérdés hogy kell-e egyáltalán

2013.01.23. 14:48

A fenti remek fotót Vox töltötte fel az Urbanista indafotós gyűjteményébe, alatta meg ez a párbeszéd olvasható:

TOB9[1].jpeg

Mindennek azért van most apropója, mert felmerült, hogy korlátot kellene építeni az Alagút bejáratának tetejére. Ugyanis évente történik hasonló baleset, arról nem is szólva, hogy a véletlenül lerúgott, leejtett tárgyak is komoly veszélyforrást jelentenek. Most elképzelhető, hogy korlát készül rá. Tetszik az ötlet.

Lehet morogni, hogy száz évig megvoltunk nélküle, de - túl a biztonságon - szerintem klassz egy újabb "kilátót" kialakítani a Várhegy oldalában. Az alábbi dokumentumban van néhány látványterv is. (A szövegben kettőről van szó, aztán mégis három jön, tisztára mint a Monty Python spanyol inkvizíciójában.)

A dokumentum forrása - via: eokoskodas.blog.hu via: ittlakunk.hu

Nekem személy szerint az üveg a legszimpatikusabb, de az ittlakunk.hu például az "Ybl-korlát" mellett érvel és ez tetszik a V. Naszály Márta blogját olvasók többségének is, ugyanis zömmel arra szavaztak. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

  • Eladnék
  • Betét