Milyen lenne a Rákóczi tengely 2x1 sávos autóforgalommal? Buszsáv, kerékpársáv, fasorok és széles járdák

2013.02.12. 08:33

Forrás: homologue.hu

Alakulnak a Rákóczi tengely csomópontjai. A Ferenciek teréről már tudjuk, hogy fog kinézni hamarosan, az Astoria kaputérsége félig készen van és a BKK már a Baross térről is kidobott egy látványtervet nem is olyan rég:

  

Katt a nagyításért!

A Blaháról több változat is kering. A legszimpatikusabbat a Homologue tette közzé tavaly:

A gyönyörű látványterveiről ismert cég képeit (nézzétek a kövek közül kibukkanó zöldet, a földre hullott leveleket, hogy ne legyen teljesen steril a környezet!)  azonban érdemes végigböngészni. Annál is inkább, mert a 2011-es tervek között van néhány BKK-megrendelésre készült kép a Rákóczi-tengelyről (vagyis a Rákóczi út és Kossuth utca átalakításáról).

A Rákóczi fejlesztése régóta érik már, és a BKK nem is olyan rég úgy nyilatkozott az Urbanistának, hogy prioritást élvez.

Nekem - aki tömegközlekedéssel járok keresztül-kasul a városon, bárhol is legyen dolgom - szívderítő látvány. Valószínű sokaknak kevésbé tetszik, hogy az áthaladó forgalmat kijjebb szorítja, pedig nem nagyon van más választásunk. Nem szedem újra össze az érveket, hiszen megtették már helyettem a Heti beton szerzői, akik szépen levezették, hogy a forgalomcsillapítás tulajdonképpen az autósok érdekeit is szolgálja

Nem ilyet szeretnék:

Ilyet:

Sadia, aki a fenti képek linkjeit küldte egy BME-s tanulmányt is felfedezett, amelyből nagyjából összeáll a kép. Hogy lesz-e belőle valami? Félek, hogy csak álom, amit már rég lesöpörtek az asztalról, de majd meglátjuk. Én szurkolok neki!