Azt ígérik, Dél-Buda Millenárisa lesz a Bikás park - FRISSÍTVE: a most kiszivárgott elképzelések helyett heteken belül itt van a végleges látványterv

2013.03.20. 16:00

E

"A kelenföldi Bikás Park, a Tétényi út és az Etele út találkozásánál Újbuda egyik legfontosabb közparkja, ami ma is kedvelt és sokak által használt, de jelentőségét a négyes metró várható indulása még tovább fogja növelni. A kapcsolódó területek fejlesztésével párhuzamosan a park európai minőségűvé válhat: jó eséllyel „Dél-Buda Millenárisa" jöhet itt létre."

- olvasható a fenti videó alatt a Youtube-on. Millenárisos párhuzam nekem ugyan kicsit sántít (ott jóval több szellemes megoldást zsúfoltak össze, ráadásul egykori ipari épületek újrahasznosítása adta az igazi bukéját), de azt meg kell hagyni, hogy klassz lesz.

Lesz benne jó sok olyan dolog, amiért érdemes majd odamenni és a videó is mutatós (tetszik például, ahogy a "görparknál" megdöccen a kép). Hogy a közösségi kertek kicsinyke ágyásait mért kell szélesen térkövezett/betonozott rácsba illeszteni azt persze nem tudom.

Ha valaki nem ismerné a helyszínt, a Norcon körbejárható (bár már akkor is zajlott a metróépítés), vagy itt a Bing légifotója (mely ugyan régi és beágyazhatatlan, de jelen esetben jobb mint a GMapsé).

Tipp: Sadia és Sáfián Fanni - kösz!

Frissítve: a poszt élesítése után privátba tették a vidót a YouTube-on. Mint a XI. kerületi önkormányzattól megtudtuk, a terveket a dizájnerek publikálták, ám annak nem volt még minden részlete véglegesen egyeztetve a megbízóval. Az önkormányzat tájékoztatása szerint heteken belül elvégzik az utolsó apró simításokat a terven és akkor hivatalosan is a nagy nyilvánosság elé tárják a most csak "kiszivárgott" elképzeléseket.